Vedat Muriqi maç sonrası değerlendirmesi
Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, Trendyol Süper Lig 6. haftasında alınan 8-0'lık Eyüpspor galibiyetinin ardından basın mensuplarına konuştu. Maçta takımına 4 golle katkı yapan Muriqi, iki haftalık kazanamama döneminin ardından gerekli reaksiyonu verdiklerini belirtti.
maçın takıma etkisi:
Muriqi, "Önemli bir galibiyet aldık. Tarihi bir galibiyet. 2 haftadır kazanamıyorduk. Dürüst olmak gerekirse kötü bir başlangıç yaptık. Bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu, bütün hafta boyunca bu reaksiyonu nasıl gösteririz diye çalıştık. Sisteme ve taktik disipline bağlı olarak farklı ve güzel bir galibiyet aldık" ifadelerini kullandı.
Golcünün vurguladığı gibi, bu farklı skorun takım için moral değeri yüksek oldu; Vedat, "Milli araya bu şekilde girmek bize ilaç gibi gelecektir. Milli aradan sonra da yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bu attığımız gollerin darısı Rize deplasmanına" sözleriyle araya güçlü girme niyetini ortaya koydu.
kartal, baskı ve takım reaksiyonu:
İsmail Kartal'ın takıma dönüşü ve kulüpteki baskıya dair soruları da yanıtlayan Muriqi, "Ben bu konularda biraz daha iyimserim. Böylesine büyük bir kulüpte bunlar doğal. Baskının olması, eleştirinin olması doğal. Bugün hocası, futbolcusu, yönetimi ve taraftarıyla inanılmaz bir reaksiyon ortaya koyduğumuzu düşünüyorum." diyerek takımın ortak tavrını ön plana çıkardı.
Maçın hem skor hem de bireysel performans boyutunda disipline bağlandığını söyleyen oyuncu, milli ara sonrası da aynı düzen ve mücadeleyle yoluna devam etme hedefini yineledi.
Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, son haftalardaki puan kayıpları sonrası reaksiyon göstermeleri gerektiğini belirterek, "Bütün hafta boyunca bu reaksiyonu nasıl gösteririz diye çalıştık. Milli araya bu şekilde girmek bize ilaç gibi gelecektir" dedi.