Van OSB Başkanı Aslan: Ürünler Avrupa ve Orta Doğu'ya İhraç Ediliyor

Van OSB Başkanı Memet Aslan, bölgede uluslararası firmaların üretime başladığını ve ürünlerin Avrupa, İran, Irak, Mısır ve Lübnan'a ihraç edildiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 10:33
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 10:34

Van OSB Başkanı Aslan: Ürünler Avrupa ve Orta Doğu'ya İhraç Ediliyor

Van OSB, uluslararası firmaları çekiyor; ihracat ağı genişliyor

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, son dönemde bölgeye uluslararası nitelikte firmaların kazandırıldığını ve bazı yatırımcıların üretime başladığını açıkladı.

Yatırım ve altyapı planları

Aslan, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yerel, ulusal ve uluslararası firmalara yeni tahsisler yapılacağını vurguladı. "Şu anda dış yatırımcı ve dış finansmanla yatırım yapan firmalarımız bulunuyor. Bu firmalar üretimlerine başlamış durumda. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de hem yerel, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte, yurt dışından sanayi bölgemize yatırım yapmayı bekleyen firmalar söz konusudur" dedi.

Hedef pazarlar ve sektörler

Başkan Aslan, OSB'de üretilen ürünlerin özellikle tekstil sektöründe Avrupa'ya ciddi ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca üretimin önemli bir bölümünün İran, Irak, Orta Doğu ülkeleri, Mısır ve Lübnan gibi geniş bir coğrafyaya gönderildiğini ifade etti. "Hamdolsun organize sanayi bölgemizde birçok ülkeye yönelik ihracat gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

OSB'nin üretim gücü ve ihracat kapasitesinin her geçen gün arttığını belirten Aslan, bölgenin uluslararası yatırım çekme potansiyelinin sürdüğünü aktardı.

VAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEMET ASLAN, SON DÖNEMDE OSB'YE...

VAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEMET ASLAN, SON DÖNEMDE OSB'YE ULUSLARARASI NİTELİKTE FİRMALARIN KAZANDIRILDIĞINI BELİRTEREK, AVRUPA BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPILDIĞINI SÖYLEDİ.

VAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEMET ASLAN, SON DÖNEMDE OSB'YE...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.