Van Gölü'nde kaçak avcılığa deniz polisinden geçit yok
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Tatvan Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Van Gölü'nde yerli üretim kontrol botuyla gerçekleştirdikleri denetimlerde inci kefalinin kaçak avlanmasına izin vermiyor.
Deniz polisi, göçmen, akaryakıt ve silah kaçakçılığıyla mücadele görevlerinin yanı sıra, 15 Temmuzda sona erecek inci kefali av yasağının korunması için de yoğun mesai harcıyor.
Denetim ve tespitler
Tatvan Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne ulaşan bir ihbar üzerine ekipler kısa sürede kontrol botuyla göle açılarak balıkçı ve tur teknelerinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde teknelerin avlanma amacıyla değil, gezi amacıyla gölde bulunduğu belirlendi. Denetimler sırasında av yasağına uyulduğu tespit edilince deniz polisi ekipleri tekne sahiplerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
Sürdürülen çalışmalar ve uyarılar
Tatvan Deniz Polisi ekipleri, Van Gölü'nün ekolojik dengesinin korunmasında büyük öneme sahip inci kefalinin üreme döneminde kaçak avlanmasının önüne geçmek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Başkomiser Besim Alper Çıplak görevlerinin hem doğal yaşamın korunması hem de yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi olduğunu belirterek, Van Gölü'nde kontrol ve denetimlerin 7 gün 24 saat devam edeceğini ve vatandaşlardan şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi. Çıplak, şunları kaydetti: "15 Nisan ve 15 Temmuz tarihleri arasında inci kefali av yasağı kapsamında devriye ve önleme faaliyetlerimizi göl üzerinde sürdürüyoruz. Şubemizde 3 motorlu, 1 motorsuz deniz aracımız var. 5 gemi adamı ve 4 kurbağa adam personelle su üstü ve su altı arama kurtarma faaliyetlerimizi; ayrıca göl üzerinde deniz trafiği ile alakalı idari devriye ve denetleme faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Adli konularda göçmen kaçakçılığı, kaçakçılık ve delil arama gibi çalışmaları da sürdürüyoruz."
Van Gölü'nde kaçak avcılığa deniz polisinden geçit yok