Programın açılışı ve anma
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kahraman gaziler ile ailelerini onuruna bir yemek programı düzenledi. Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Vali Yılmaz, törende 19 Eylül'ün tarihî önemine vurgu yaparak, günün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinden itibaren şeref günü olarak kutlandığını hatırlattı.
Gazilere vefa ve devletin sorumluluğu
Gazilerimiz; Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Millî Mücadele’den Kore ve Kıbrıs’a, terörle mücadeleden 15 Temmuz gecesine kadar uzanan şanlı mücadelenin yaşayan temsilcileridir. Vali Yılmaz, şehitler ve gazilerin fedakârlıklarının ödenemeyeceğini belirterek, bu sayede vatanın hür ve bağımsız yaşadığına dikkat çekti.
Konuşmasında devletin ve toplumun gazilere karşı sorumluluğunu vurgulayan Yılmaz, Her bir derdiniz bizim derdimiz, her bir beklentiniz bizim sorumluluğumuzdur ifadesiyle destek taahhüdünde bulundu. Ayrıca gazilere gösterilecek en anlamlı vefanın vatan toprağına, bayrağa, ezana, istiklale, Cumhuriyet’e ve kardeşliğe sahip çıkmak olduğunu belirtti.
Vali Yılmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı ve hayatta olan gazilere ile ailelerine sağlık ve huzur dileğinde bulundu.
ESKİŞEHİR VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ VE EŞİ DOÇ. DR. ŞENAY YILMAZ, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA KAHRAMAN GAZİLER VE AİLELERİ ONURUNA BİR YEMEK PROGRAMI DÜZENLEDİ.