Vali Işın, DUSCART takımını ağırladı
Ziyaretin içeriği
Kütahya Valisi Musa Işın, Dumlupınar Üniversitesi Güneş Arabası Takımı DUSCART Alternatif Enerjili Araçlar Takımı üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette takımın 2026 yılı teknoloji yarışmalarına yönelik hazırlıkları, bugüne kadar elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ile yeni dönem hedefleri hakkında bilgi verildi.
Takım sunumu ve üyeler
Takım kaptanı Alina Yıldız ile takım üyeleri Osman Altınsoy, Hasan Erdemlig, Emir Alkan, Zeynep Kılınç ve Beyza Değerlier, özellikle TEKNOFEST başta olmak üzere katıldıkları teknoloji yarışmalarında kazandıkları dereceleri ve 2026 yılı yarış takvimine ilişkin yürüttükleri çalışmaları Vali Işın ile paylaştı.
Öne çıkan başarılar
DUSCART Alternatif Enerjili Araçlar Takımı, bugüne kadar TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları İvmelenme Kategorisi Türkiye Birinciliği, Uluslararası Efficiency Challenge Görsel Tasarım Ödülü, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Türkiye İkinciliği, En Özgün Tasarım Ödülü, En İyi Takım Ruhu Ödülü ile Uluslararası Elektrikli Araç Yarışmaları ADAS Fonksiyonları Ödülü başta olmak üzere birçok önemli başarı elde etti.
Vali Işın'ın değerlendirmesi
Vali Musa Işın, bilim ve teknoloji alanında üreten gençlerin Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. DUSCART ekibini tebrik eden Işın, 2026 TEKNOFEST Robotaksi - Binek Otonom Araç Yarışması, Uluslararası Elektrikli Araç Yarışmaları ve Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmalarında başarılar dileyerek ekip çalışmalarında kolaylık temennisinde bulundu.
VALİ IŞIN, DUSCART TAKIMI'NI AĞIRLADI