Üsküp'te TDMMB Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Programı Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde Düzenlendi
Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) tarafından Türk dünyası hizmet ödülleri programı Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) kampüsünde gerçekleştirildi.
Katılımcılar ve açılış konuşmaları
Etkinliğe Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TDMMB temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar video mesaj gönderdi.
Büyükelçi Fatih Ulusoy konuşmasında, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki derin tarihi ve kültürel bağlar ile iki ülke arasındaki üst düzey ilişkilere vurgu yaptı. Ulusoy, Türkiye'nin bankacılıktan eğitime, kültürden turizme kadar geniş bir alanda Kuzey Makedonya ile ekonomik bağlarını sürdürdüğünü belirterek, "Türk firmalarının, Kuzey Makedonya'da günümüze kadar üstlendikleri müteahhitlik projelerinin toplam bedeli 2 milyar dolara yaklaşmıştır." dedi.
Programın hedefleri ve ödüller
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, bakanlık olarak yürütülen projeler çerçevesinde farklı Balkan ülkelerinden öğrencilerin Türkiye'deki şehirlerde ağırlanarak programlara katılımının sağlanacağını ifade etti. Yılmaz, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Birliği'nin çalışmalarıyla ortak hedeflere yürüdüklerini belirterek bu hedefleri Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ilişkilendirdi.
TDMMB Başkanı İlyas Demirci ise organizasyonun, yurt dışında müteahhitlik ve teknik müşavirlik faaliyetinde bulunan sektör temsilcilerinin bir araya gelmesine olanak tanıyacağını belirtti. Demirci, toplantı kapsamında Türk dünyasına katkı sunanlara hizmet ödülleri takdim edileceğini ve etkinliğin Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde yapılmasının Balkanlar'daki akademik tanıtıma katkı sağlayacağını vurguladı.
Üniversitenin rolü
IBU Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar da TDMMB Türk Dünyası Hizmet Ödülleri ve Kuzey Makedonya-Türkiye İş Forumu'na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını bildirerek, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin Kuzey Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine çok düzeyli katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.
Program, katılımcılar arasında diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi, bölgesel proje ve yatırımlarda ortak akıl oluşturarak Türk dünyasında mühendislik ve mimarlık alanındaki iş birliğini artırmayı hedefliyor.
Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğince (TDMMB) Türk dünyası hizmet ödülleri programı yapıldı. Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) kampüsünde düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TDMMB temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci (fotoğrafta) açıklamalarda bulundu.