Ürünlü deresinden Atlıçayır'a: Nilüfer'de ulaşım ve yaşam alanı dönüşüyor

Bursa Büyükşehir, Nilüfer 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde Ürünlü Deresi'ni ıslah edip Atlıçayır Bulvarı'nı genişleterek çevre düzenlemesi yapıyor.

Yayın Tarihi: 03.08.2026 18:09
Güncelleme Tarihi: 03.08.2026 18:39

Ürünlü deresinden Atlıçayır'a: Nilüfer'de ulaşım ve yaşam alanı dönüşüyor

Ürünlü deresinden Atlıçayır'a kapsamlı müdahale

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde bulunan Ürünlü Deresi nde eş zamanlı ıslah, yol genişletme ve peyzaj çalışmaları yürütüyor. Proje, BUSKİ Genel Müdürlüğü, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda planlanıp uygulanıyor.

Derede yapılacak düzenlemeler:

BUSKİ ekipleri, derenin 550 metrelik bölümünde ıslah çalışması gerçekleştiriyor. Proje kapsamında dereye çift taraflı taş duvar imalatı yapılacak; duvarlar 9 metre genişliğinde ve 4,70 metre yüksekliğinde inşa edilecek. Bununla birlikte derenin tabanı doğal yapısı korunacak şekilde bırakılarak su akışının doğal dengesine hassasiyet gösteriliyor.

Yol genişletme ve peyzaj hamlesi:

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Atlıçayır Bulvarı'nda yürütülen çalışmalarla, Görükle ile Kayapa arasında bağlantı sağlayan bulvarın standardı yükseltiliyor. Atlıçayır Bulvarı 30 metrelik daha güvenli ve geniş bir yola kavuşacak. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ise dere kenarında estetik ve kullanışlı yeşil alan düzenlemeleri yaparak çevre düzenlemesini tamamlayacak.

Yapılan açıklamada, çalışmaların tamamlanmasının ardından taşkın riskinin azalması, ulaşım güvenliğinin yükselmesi ve bölgenin daha temiz, düzenli ve estetik bir yaşam alanına dönüşmesinin hedeflendiği belirtildi.

30 Ağustos Zafer Mahallesi Mahalle Muhtarı Halil Özçoban, "Vatandaşlar için daha rahat bir yaşam alanı olacak. Çalışmalarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’ya teşekkür ederim" dedi ve dere ıslahının kötü kokuların önüne geçeceğini, mahalle sakinlerinin ferah bir ortam kazanacağını vurguladı.

Projede yer alan kurumların koordinasyonuyla sürdürülen uygulamalar, altyapı güvenliği ile kentsel yaşam kalitesini birlikte yükseltmeyi amaçlıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, NİLÜFER İLÇESİ 30 AĞUSTOS ZAFER MAHALLESİ’NDE BULUNAN ÜRÜNLÜ...

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, NİLÜFER İLÇESİ 30 AĞUSTOS ZAFER MAHALLESİ’NDE BULUNAN ÜRÜNLÜ DERESİ’NDE ISLAH ÇALIŞMASIYLA EŞ ZAMANLI OLARAK YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!