ÖSYM ve MEB, Sınav Uygulamaları Üzerine Uluslararası Sempozyum Düzenliyor
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile gerçekleştirecekleri "Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu"nun yalnızca Türkiye'deki değil, dünya genelindeki sınav uygulamalarına da yön vermeyi hedeflediğini ifade etti.
Etkinliğin Detayları
Ersoy, etkinliklerin ÖSYM'nin 50. yıl kutlamaları çerçevesinde yarın başlayacağını ve 3 gün süreceğini bildirdi. Uluslararası düzeyde ilk kez düzenlenen sempozyumun büyük bir ilgi gördüğünü ve çok sayıda başvuru aldıklarını belirtti.
Uluslararası Katılım ve Konular
Sempozyuma, dünya çapında tanınmış uzmanların katılacağına dikkat çeken Ersoy, "Bu sempozyumla ölçme ve değerlendirme alanına güncel bir bakış açısı sunmayı hedefliyoruz. Uluslararası düzeydeki sınav uygulamalarını masaya yatıracak, yapay zeka tabanlı ölçme ve değerlendirme gibi yenilikçi konuları ele alacağız." ifadelerini kullandı.
Gelecek Planları
Ersoy, bu sempozyumun bir başlangıç olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda bu tür etkinlikleri gelenekselleştirerek sürdürmeyi arzuladıklarını vurguladı. "Amacımız, ölçme ve değerlendirme pratiklerini burada tartışarak en verimli uygulamaların hayata geçmesini sağlamak," diye ekledi.