UEDAŞ, Marmara'daki Olumsuz Hava Şartlarına Karşı 457 Kişilik Ekiple Teyakkuzda

Meteoroloji uyarıları sonrası Marmara'da etkili rüzgâr ve yağış nedeniyle UEDAŞ, Bursa'da 457 kişilik saha ekibiyle 7-24 izleme ve müdahale sağlıyor.

Yayın Tarihi: 08.01.2026 17:35
Güncelleme Tarihi: 08.01.2026 18:08

UEDAŞ, Marmara'daki Olumsuz Hava Şartlarına Karşı 457 Kişilik Ekiple Teyakkuzda

UEDAŞ, Marmara'daki Olumsuz Hava Şartlarına Karşı 457 Kişilik Ekiple Teyakkuzda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Marmara Bölgesi genelinde etkili olan olumsuz hava şartları, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kuvvetli rüzgâr ve sağanak yağış, sahada görev yapan enerji ekiplerine zorlu çalışma koşulları getirdi.

Operasyonel hazırlık ve izleme

UEDAŞ, Bursa genelinde elektrik şebekesinin sürekliliğini sağlamak amacıyla saha ve dijital sistemler üzerinden 7-24 izleme, kumanda ve kontrol faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Şirket, olası arızalara en hızlı şekilde müdahale edebilmek için operasyonel süreçlerini önceden planladı ve uygulamaya koydu.

Kuruluşun bölgede görev yapan 457 kişilik saha ekibi ve geniş araç filosu, saha çalışmalarında yoğun mesai yapıyor; ekipler, olumsuz hava koşullarının şebeke üzerindeki etkilerini azaltmayı hedefleyen müdahaleleri eş zamanlı olarak yürütüyor.

Etki ve müdahale süreci

Kuvvetli rüzgâr ve sağanak yağışın sahadaki çalışmaları zorlaştırdığı belirtiliyor. UEDAŞ, vatandaşlara kesintisiz ve güvenli enerji sağlama hedefine odaklanarak, arıza tespit ve onarım süreçlerini hızlandırmak için sahada ve merkezi dijital altyapıda eş zamanlı takip ve kumanda uyguluyor.

Gelişmeler anlık olarak takip edilmeye devam ediyor; şirket yetkilileri, olumsuz hava koşullarının seyri ve sahadaki müdahale ihtiyaçlarına göre kaynak ve ekip dağılımını yönlendiriyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARILARININ ARDINDAN MARMARA BÖLGESİ GENELİNDE ETKİLİ OLAN...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARILARININ ARDINDAN MARMARA BÖLGESİ GENELİNDE ETKİLİ OLAN OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI, GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİ. KUVVETLİ RÜZGÂR VE SAĞANAK YAĞIŞ, SAHADA GÖREV YAPAN ENERJİ EKİPLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARILARININ ARDINDAN MARMARA BÖLGESİ GENELİNDE ETKİLİ OLAN...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.