Bist 100
9.971,48 0%
DOLAR
32,4 -0,12%
EURO
34,82 0,21%
ALTIN
2.422,67 -0,16%

Üç yapay zekâ sohbet robotu 2024 Super Bowl'un kazananını tahmin etti!

Her yıl dünya çapınca milyonlarca izleyici tarafından takip edilen ABD futbol ligi şampiyonluk maçı Super Bowl'un kazananını tahmin etmek için üç yapay zekâ sohbet robotuna soruldu ve üç robot da aynı takımın kazanacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 10:39
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 10:39

Üç yapay zekâ sohbet robotu 2024 Super Bowl'un kazananını tahmin etti!

Birçok kişi yaklaşan Super Bowl'u kimin kazanacağına dair tahminlerde bulunmak için uzmanlara başvururken, yurt dışında yayın yapan Tom's Guide dergisinin yapay zekâ editörü Ryan Morrison, sorularını en büyük üç yapay zekâ sohbet robotu olan ChatGPT, Google Bard ve Claude’a yöneltti. Morrison'un söylediklerine göre, üç yapay zekâ sohbet robotu da Kansas City Chiefs'in kupayı kazanacağını söylüyor.

Morrison, üç farklı botun National Football League’den (NFL) gelen verileri nasıl alabileceğini ve yaklaşan Super Bowl'un nasıl sonuçlanacağına dair kendi tahminlerini nasıl oluşturabileceğini görmek istediğini ifade etti.

Editör, başvurduğu üç programın Kansas City Chiefs'in galip geleceğini ve dahası, final skorları ve en değerli oyuncu adaylıkları için tahminlerini bile paylaştılar.

chatgpt

KANSAS CİTY CHİEFS MAÇI HANGİ SKORLA KAZANACAK?

Morrison, yapay zekâyı eğitmek için normal sezon galibiyet rekorlarını, puan farklarını, programın gücünü, sakatlıkları, sıralamaları, hava durumunu, koçluk kayıtlarını, play-off deneyimini ve hatta son trendleri kullandığını aktardı. Buradan da kırmızı alan verimliliği, top kaybı farkları, üçüncü hak konuşma oranları, saha golü yüzdeleri ve bir dizi diğer önemli veriyi ekledi.

Ayrıca, bunun yapay zekâya Super Bowl tahminlerini oluştururken kullanması için bir ton bilgi verdiğini kaydetti. ChatGPT'ye göre, Chiefs maçı 30-27; Bard’a göre, 28-24 ve son olarak Claude’a göre ise 31-27’lik bir skorla kazanacak.

Sohbet robotları ayrıca, ChatGPT'nin çok önemli top kayıpları ve Patrick Mahomes'un kritik üçüncü hak dönüşümlerinin Chief'in maçı kazanmasında önemli bir rol oynayacağı tahmini de dahil olmak üzere, maçın nasıl oynanacağına dair bazı tahminlerde bulundu.

Öte yandan uzmanlar, bu sohbet robotlarının tüm tahminlerini birçok veriye dayanarak yapsa da yapay zekâ teknolojisinin tahminlerine güvenmek için henüz çok erken olduğunu söylüyor.