Tuzla'da fırtına: Sahil yolu sular altında, tekneler dalgalarla mücadele etti

İstanbul ve Marmara Denizi'nde etkili fırtına Tuzla Sahili'ni vurdu; sahil yolu deniz suyu ile kaplandı, kıyıya bağlı tekneler dalgalarla zorluk yaşadı.

Yayın Tarihi: 08.01.2026 13:51
Güncelleme Tarihi: 08.01.2026 14:19

Tuzla'da fırtına: Sahil yolu sular altında, tekneler dalgalarla mücadele etti

Tuzla'da fırtına: Sahil yolu sular altında, tekneler dalgalarla mücadele etti

İstanbul ve Marmara Denizi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli fırtına, Tuzla Sahili'nde deniz suyu seviyesinin yükselmesine ve sahil yolunun zaman zaman suyla kaplanmasına neden oldu. Kıyıda bulunan vatandaşlar ve sahile bağlı tekneler, artan rüzgâr ve dalgalar karşısında zorluk yaşadı.

Kıyıda yaşananlar

Güçlü rüzgâr nedeniyle sahil yoluna vuran deniz suyu, bölgedeki hareketliliği kısıtladı ve vatandaşların ilerlemesini güçleştirdi. Sahil yolunun deniz suyu ile kaplanması bazı noktalarda yürümeyi ve araç geçişini etkiledi.

Tekneler ve balıkçılar

Kıyıya bağlı balıkçı tekneleri uzun süre dalgalarla mücadele etmek zorunda kaldı. Dalgaların etkisiyle teknelerin savrulduğu, balıkçıların halatları güçlendirerek teknelerin zarar görmemesi için çaba gösterdiği ve panik anlarının yaşandığı görüldü. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, teknelerin dalgalar arasında sallanması ve bazılarının kıyı boyunca sürüklenmekten son anda kurtulması anları yer aldı.

Meteoroloji uyarısı ve gözlemler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara Bölgesi için yaptığı uyarıların ardından fırtınanın etkisini artırdığı bildirildi. Bölgeden gelen görüntüler, rüzgârın ve yükselen dalgaların kıyı hattında belirgin etkiler bıraktığını gösteriyor.

ŞİDDETLİ RÜZGARDAN DOLAYI DENİZ SUYU SAHİL YOLUNA TAŞARKEN; KIYIYA BAĞLI TEKNELER UZUN SÜRE...

ŞİDDETLİ RÜZGARDAN DOLAYI DENİZ SUYU SAHİL YOLUNA TAŞARKEN; KIYIYA BAĞLI TEKNELER UZUN SÜRE DALGALARLA MÜCADELE ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.