Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir emlak ofisine düzenlenen silahlı saldırı üzerine 4 kişi tutuklandı. Olay, emlakçı M.Y.'ye yurt dışından yapılan bir aramada 3 milyon lira haraç talep edilmesi ile başladı.
M.Y. haraç talebini kabul etmeyince, 4 Nisan tarihinde iş yerinin kapalı olduğu bir zamanda, saldırganlar tarafından ofiste ateş açıldı. Saldırıda yaralanan olmadı, ancak ofis mermilerle delik deşik oldu.
M.Y.'nin durumu polise bildirmesi üzerine Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlattı. Ekipler, olay yerinin çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek yaklaşık 700 saatlik görüntüyü analiz etti.
Analizler sonucunda saldırıya karışan üç kişinin kimliği tespit edildi. Özel harekat ekiplerinin de yer aldığı operasyon sonucu M.U. (28), T.T. (21) ve M.E. (27) yakalandı. Şüphelilerin gözaltında olduğu sırada yapılan aramalarda ruhsatsız bir tabanca da ele geçirildi.
Polis raporlarına göre, M.U. kurşunlama olayını gerçekleştiren kişi, T.T. çevrede gözcülük yapan isimken, M.E. ise diğer iki kişiyi olay yerine götüren ve kaçışlarını sağlayan şüpheli olarak belirlendi.
Olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen S.Y. ile onunla birlikte hareket eden eşi G.Y. de gözaltına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda S.Y.'nin kurşunlanan iş yerinin sahibi M.Y. ile kuzen olduğu ortaya çıktı.
Adliyeye sevk edilen toplam 8 zanlıdan S.Y., M.U., T.T. ve M.E. tutuklanırken, G.Y. dahil diğer 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.