Türkiye Lojistik Zirvesi 2023 İstanbul'da Başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Türkiye Lojistik Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Zirve, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından düzenleniyor.
Lojistik, Ekonomik Büyümede Temel Rol Oynuyor
Durmuş Ünüvar, lojistiğin bir ülkenin kalkınmasında kritik bir unsur olduğunu vurgulayarak, küreselleşen dünyada ekonomik büyüme ve ticarette lojistiğin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin 81 ilinin 77'sinin bölünmüş yollarla birbirine bağlı olduğunu ifade eden Ünüvar, 2002 yılında 1714 kilometre olan otoyol ağının son 22 yılda 3 bin 796 kilometreye çıkartıldığını belirtti.
Türkiye’nin Lojistik Potansiyeli ve Hedefler
Ünüvar, Türkiye’nin jeopolitik konumuyla büyük bir lojistik potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek ülkeyi bir lojistik merkezi haline getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kalkınma Yolu Projesi gibi mega projelerle Türkiye’nin lojistik hedeflerine ulaşma yolunda önemli adımlar attıkları belirtildi.
TİM Başkanı`ndan Lojistik Sektörüne Vurgu
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, dünya ticaretinin büyük bir dönüşümden geçtiğini belirterek, lojistik sistemlerinin ülkelerin ihracat performansını etkilediğini söyledi. Gültepe, Türkiye'nin dış ticaret hacminin son 10 yılda önemli bir artış kaydettiğine dikkat çekti.
Intermodal Taşımacılığın Önemi
Gültepe, intermodal taşımacılığın, ihracatçıların rekabet gücünü artırdığını ve işletmelere maliyet avantajları sunduğunu ifade etti. Sürdürülebilirlik ile çevre dostu çözümler sunan intermodal taşımacılığın, ticaretteki yerinin giderek önem kazandığını vurguladı.
Stratejik Yatırımlar ile Geleceğe Yatırım
Ünüvar, limanlar, sanayi bölgeleri ve lojistik merkezlerle bağlantılı yatırımların hedeflerinin arasında yer aldığını ve bu yatırımların Türkiye'nin uluslararası lojistik alanındaki konumunu pekiştireceğini ifade etti.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneğinin (UTİKAD) düzenlediği Türkiye Lojistik Zirvesi (Türkiye Logistics Summit), İstanbul'da başladı. Zirveye katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, konuşma yaptı.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneğinin (UTİKAD) düzenlediği Türkiye Lojistik Zirvesi (Türkiye Logistics Summit), İstanbul'da başladı. Zirveye katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, konuşma yaptı.