Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il gezileri kapsamında son olarak Van'ı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Akgül, Van Valisi Ozan Balcı ile bir araya gelerek, kentteki güreşin durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Taha Akgül, Vali Balcı'ya kendilerini misafir ettiği için teşekkür ederek, "Türk güreşi adına çok mutluyum. Güreşi ve sporu seven bir Valimiz olduğu için de çok şanslıyız. Sayın Valimiz, bizlere ve camiamıza Van'a bir güreş eğitim merkezi yapılacağı müjdesini ve sözünü verdi. İnşallah, doğunun incisi Van'dan nice şampiyonlar yetişecek," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Van'da yapılacak güreş eğitim merkezi ile doğudaki tüm illerin fayda göreceğini vurguladı.
Akgül, Van ziyaretinde minik sporcularla da bir araya geldi. AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gittiğim illerde amacımız güreşi canlandırmak. Kars'ta da Valimizin desteğiyle güreş eğitim merkezi açacağız. Van'da da yeni salon ve yatakhane yapılacak. Çok mutluyum, inşallah güzel gelişmeler oluyor," diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül (solda), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyaretleri kapsamında Van Valisi Ozan Balcı (sağda) ile bir araya geldi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül (solda), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyaretleri kapsamında Van Valisi Ozan Balcı (sağda) ile bir araya geldi.