Türkiye–Denver İş ve Yatırım Diyaloğu Toplantısı
Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin, "Türkiye–Denver İş ve Yatırım Diyaloğu" toplantısında iki ülke arasında 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefi belirlendiğini vurgulayarak, "Şu anda 12 ayda ticarette 36,6 milyardayız ve hizmetler dahil edildiğinde yaklaşık 45 milyar dolara ulaşıyoruz. Hala hedefimizin çok altında ama iyi bir ivme var," dedi.
Toplantının Detayları
Toplantı, DEİK'in genel merkezinde gerçekleştirilirken, Özyeğin şu açıklamalarda bulundu: "Denver tarafıyla bu tarz toplantının İstanbul'da ikinci kez gerçekleşmesi önemli. İvmenin arttığını görüyoruz ve iki şehir arasında keşfedilecek işbirliği fırsatları olduğunu düşünüyoruz." Denver'dan gelen temsilcilerin oturum sonrası B2B görüşmeleri yapacağını ifade eden Özyeğin, Türk şirketlerinin ABD'de 10 milyar dolar civarında yatırım yaptığını belirtmiştir.
İki Ülke Arasındaki Ekonomik İlişkiler
Özyeğin, Türk Hava Yolları'nın Denver'dan İstanbul'a direkt uçuşlarının başlamasıyla, iki şehir arasında seyahat eden kişi sayısının arttığını belirtti. Ayrıca, Denver Metro Ticaret Odası Başkanı J. J. Ament, Türkiye ile Denver arasında ikili ilişkilerde örtüşen çıkarların birçok kilit alanı kapsadığını ifade etti. Ament, bu alanları uzay ve havacılık, biyobilim ve yaşam bilimleri, sağlık, tarım ve teknoloji olarak sıraladı.
Denver'ın Ekonomik Durumu
Denver, Colorado eyaletinin en kalabalık şehri olup, turizm, teknoloji, sağlık, havacılık, biyoteknoloji gibi sektörlerle öne çıkmaktadır. 2023 yılı itibarıyla bölgenin yıllık GSYH'sinin yaklaşık 259 milyar dolar olması beklenirken, büyüme oranı %3,50 olarak öngörülmektedir. Toplantı, katılımcılara yatırım fırsatlarını değerlendirme ve doğrudan iş bağlantıları kurma imkanı sundu.
"Türkiye-Denver İş ve Yatırım Diyaloğu" toplantısı, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin ve Denver Metro Ticaret Odası Başkanı J. J. Ament'in katılımıyla DEİK'in genel merkezinde gerçekleştirildi. DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin (fotoğrafta), toplantıya katılarak konuşma yaptı.
"Türkiye-Denver İş ve Yatırım Diyaloğu" toplantısı, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin ve Denver Metro Ticaret Odası Başkanı J. J. Ament'in katılımıyla DEİK'in genel merkezinde gerçekleştirildi. DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Murat Özyeğin (fotoğrafta), toplantıya katılarak konuşma yaptı.