DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.852.453,82 -0,17%

Türkiye'den Afganistan'daki deprem için taziye açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Celalabad yakınlarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için taziye bildirip Afganistan halkına başsağlığı diledi.

Yayın Tarihi: 01.09.2025 12:55
Güncelleme Tarihi: 01.09.2025 12:55

Türkiye'den Afganistan'daki deprem için taziye açıklaması

Türkiye'den Afganistan'daki deprem için taziye açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın Celalabad şehri yakınlarında dün gece meydana gelen depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilendi ve Afganistan halkına başsağlığı iletildi.

Depremin teknik verileri

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) verilerine göre deprem, Celalabad'ın 27 kilometre kuzeydoğusunda, 8 kilometre derinlikte ve 6 büyüklüğünde gerçekleşti. Yerel yetkililer, bunun ülkeyi vuran en şiddetli depremlerden biri olduğuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Resmi can kaybı ve yaralı bildirimi

Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, düzenlediği basın toplantısında depremde can kaybının 800'ü, yaralı sayısının ise 2500'ü geçtiğini açıkladı.

Türkiye'nin açıklaması, acı tablo karşısında taziye ve başsağlığı mesajını içerirken, gelişmelerle ilgili resmi açıklamalar takip edilecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı