Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanıcılarının yüzde 96,9'unun cep telefonlarından internete bağlandığını açıkladı. Uraloğlu, kullanıcıların günlük ortalama 4 saat 4 dakikayı cep telefonları aracılığıyla internette geçirdiğini belirtti.
Bakan Uraloğlu, We Are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan 'Dijital 2025 Türkiye' raporunun mobil kullanım verilerine dair yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye'nin nüfusunun bu yıl itibarıyla 85 milyonu aştığını ifade eden Uraloğlu, nüfusun yüzde 92,1'ine denk gelen 80,7 milyon kişide cep telefonu bulunduğunu aktardı. İnternet kullanan kişi sayısının, toplam nüfusun yüzde 88,3'ünü oluşturduğunu vurguladı.
Uraloğlu, ülkede 77,3 milyon internet kullanıcısı olduğunu belirterek, “16 yaş ve üzeri internet kullanıcılarının yüzde 97,6'sı cep telefonuna, yüzde 62,8'i de masaüstü veya dizüstü bilgisayara sahip. 16 yaş ve üzeri internet kullanıcılarının yüzde 96,9'u internete erişim için cep telefonu kullanıyor. Bunu yüzde 95,2 ile akıllı telefonlar takip ediyor.” dedi.
İnternette geçirilen sürenin günlük ortalama 7 saat 13 dakikaya çıktığını belirten Uraloğlu, bu süre içerisinde mobilin payının yüzde 56,3 olduğunu ifade etti. Yani kullanıcılar, günlük ortalama 4 saat 4 dakikayı cep telefonlarıyla internette geçiriyor. Bilgisayarlarda ve tabletlerde geçirilen günlük süre ise 3 saat 9 dakika olarak açıklandı. Uraloğlu, Türkiye'deki internet trafiğinin yüzde 73,1'inin cep telefonlarından oluştuğunu, dizüstü ve masaüstü bilgisayarların payının ise yüzde 25,5 olduğunu sözlerine ekledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "We Are Social ve Meltwater" tarafından hazırlanan "Dijital 2025 Türkiye" raporunda yer alan mobil kullanım verilerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, kullanıcıların yüzde 96,9'unun internete cep telefonundan eriştiğini bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "We Are Social ve Meltwater" tarafından hazırlanan "Dijital 2025 Türkiye" raporunda yer alan mobil kullanım verilerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, kullanıcıların yüzde 96,9'unun internete cep telefonundan eriştiğini bildirdi.