Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirilecek enerji projeleri doğrultusunda bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararları alındı. Bu konuya ilişkin detaylar, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ile açıklandı.
Kararlara göre, Keçikaya HES üretim tesisi için Ankara'daki bazı taşınmazlar, RMS-A doğal gaz dağıtım tesisinin yapımı amacıyla Ardahan'daki bazı taşınmazlar ve RM-A doğal gaz dağıtım tesisinin yapımı için Kastamonu'daki bazı taşınmazlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.
Ayrıca, 154 kV Akmescit-Talas Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyetinin, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Diğer yandan, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ, Aksaray, Ankara, Konya ve Niğde illerinde bulunan bazı taşınmazları enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştıracak.