Türkiye-Afrika Günü Etkinliği Başladı
Türk Eximbank, Afrika Finans Kurumu (AFC), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından düzenlenen Türkiye-Afrika Günü etkinliği, "Türkiye-Afrika İş Birliği: Altyapı Gelişimi İçin Ortaklıkların Derinleştirilmesi" ana temasıyla başladı.
Önemli Açılış Konuşmaları
Etkinliğin açılışında, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar önemli konuşmalar yaptı. Çelik, Türkiye'nin güçlü altyapısı ile dinamik nüfusunun, uluslararası finansal mimarideki önemi vurguladı.
Finansman Açığının Kapatılması
Osman Çelik, Afrika'daki altyapı finansmanı açığının büyük olduğunu belirterek, bu açığın kapatılması için yenilikçi finansman modelleri ve sermaye harmanlama stratejileri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Türk Eximbank'ın AFC ile kurduğu ortaklık üzerinden bu sürece destek vermekte olduklarını ifade etti.
Enerji Yatırımları
Ahmet Berat Çonkar, Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerini giderek derinleştirdiğini ve kıtanın yıllık enerji yatırım ihtiyacının önümüzdeki 10 yılda 70 ila 90 milyar dolara yükselebileceğini bildirdi. Türk şirketlerinin, Afrika'da önemli altyapı projelerine imza attığını vurguladı.
Karşılıklı Faydalar ve Uzun Vadeli Ortaklıklar
Çonkar, Türkiye'nin Afrika ile işbirliklerinin sadece finansal değil, eğitim ve yerel istihdam yaratma gibi alanlarda da fayda sağladığını belirtti. Özellikle, madencilik alanındaki işbirlikleri ve enerji bağımsızlığının güçlü bir şekilde desteklendiğini ifade etti.
DEİK ve Gelecek Etkinlikler
DEİK Başkanı Nail Olpak, Türk iş dünyasının Afrika'daki hedeflerinin ticaretin yanı sıra yatırımları artırmak olduğunu söyledi. Olpak, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu-TABEF etkinliğinin bu yıl 16-17 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacağını belirtti.
Türkiye-Afrika Günü etkinliği, Türk Eximbank, Afrika Finans Kurumu (AFC), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliğinde başladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, etkinlikte konuştu.
Türkiye-Afrika Günü etkinliği, Türk Eximbank, Afrika Finans Kurumu (AFC), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliğinde başladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, etkinlikte konuştu.