Türkeli'de Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Organ Bağışı Farkındalık Eğitimi

Uzm. Dr. Nur Çalış Sandık, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine organ bağışının önemi, süreci ve toplumsal etkilerini anlattı; broşür dağıtıldı.

Yayın Tarihi: 26.11.2025 20:31
Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 20:31

Türkeli'de Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Organ Bağışı Farkındalık Eğitimi

Türkeli'de Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Organ Bağışı Farkındalık Eğitimi

Sinop Türkeli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Nur Çalış Sandık tarafından, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine "Organ Bağışı Farkındalık Eğitimi" verildi.

Eğitimin içeriği

Eğitim kapsamında organ bağışının önemi, bağış süreci ve toplumsal etkileri üzerine bilgilendirmelerde bulunuldu. Sunum ve yapılan açıklamalarla öğrencilerin organ bağışı kavramını anlamaları ve süreçle ilgili temel bilgileri edinmeleri hedeflendi.

Broşür dağıtımı ve katılımcı geri bildirimi

Programın sonunda, Organ Bağışı Birimi ve Eğitim Birimi tarafından öğrencilere bilgilendirme broşürleri dağıtılarak farkındalığın artırılması amaçlandı.

Öğrenciler, organ bağışının hayat kurtaran yönlerine dikkat çeken bu eğitimden memnuniyetle ayrıldı. Bu tür bilgilendirme faaliyetleri, gençler arasında organ bağışı konusunda bilinç oluşturmak ve toplumsal duyarlılığı artırmak açısından önem taşıyor.

TÜRKELİ'DE ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞI İÇİN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ TÜRKELİ TOPLUM SAĞLIĞI...

TÜRKELİ'DE ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞI İÇİN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ TÜRKELİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞKANI UZM. DR. NUR ÇALIŞ SANDIK TARAFINDAN, MİMAR SİNAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE "ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ" VERİLDİ.

TÜRKELİ'DE ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞI İÇİN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ TÜRKELİ TOPLUM SAĞLIĞI...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.