Türk Tarih Kurumu'nun Mobil Kitap Mağazası Çankırı'da Yoğun İlgi Görüyor
Türk Tarih Kurumu tarafından tarih bilincini toplumun geniş kesimlerine taşımak ve akademik nitelikli yayınları doğrudan okurla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Mobil Kitap Satış Aracı, Türkiye turunun ikinci durağı olan Çankırı'da kitapseverlerin yoğun ilgisini çekti.
Etkinlik, yer ve program
Kırıkkale'den yola çıkan mobil araç, Çankırı Atatürk Anıt Alanında bugün itibarıyla kitap satışına başladı ve yarına kadar ziyaretçilere açık kalacak. Gezici tır, yerel halk ve öğrencilerin kitapları inceleyip satın alabileceği şekilde düzenlendi.
Sunulan yayınlar ve hedef
Proje kapsamında okuyuculara sunulanlar arasında Türk tarihine ilişkin akademik çalışmalar, arşiv belgelerine dayalı araştırma eserleri, kültür ve medeniyet temalı yayınlar ile çocuklar ve gençlere yönelik eğitici kitaplar bulunuyor. Kurumun amaçları arasında tarih bilincini güçlendirmek ve tarihi doğru, bilimsel yöntemlerle anlatmak yer alıyor.
Açıklama ve gelecek etkinlik
Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı etkinlikle ilgili olarak, Türk Tarih Kurumu tarafından Her Eve Bir Kitap kampanyası kapsamında gezici tırların ülke genelinde dolaştığını, Çankırı'nın bu turun ikinci durağı olduğunu belirtti. Ovacıklı, aynen şunları kaydetti: "Amacımız tarih bilincini geliştirmek, gençlerin tarihe olan ilgisini artırmak ve tarihi doğru, bilimsel yöntemlerle anlatmaktır. Bu amaçla hazırlanan kitaplar, gezici tırda satışa sunulmaktadır. Çankırılı vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz tırı ziyaret ederek kitapları inceleyebilir ve satın alabilirler. Ayrıca yarın Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan hocamızın katılımıyla hem söyleşi hem de imza günü gerçekleştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir. Kitap tırımız bugün Çankırı’ya gelmiş olup yoğun ilgi görmüştür ve görmeye de devam edecektir."
Çankırı etkinliği, mobil kitap mağazasının erişilebilirlik ve doğrudan satış yaklaşımıyla akademik yayınları daha geniş kitlelere ulaştırma amacını somutlaştırıyor.
TÜRK TARİH KURUMU'NUN TÜRKİYE GENELİNDE BAŞLATTIĞI MOBİL KİTAP PROJESİNİN İKİNCİ DURAĞINDA ÇANKIRI'DA KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU.