Türk Mutfağı, İtalya'nın Başkenti Roma'da Tanıtıldı
Türk Mutfağı'nın öne çıkan lezzetleri, İtalya'nın başkenti Roma'da tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bir program düzenledi.
Önemli Bir Davet
Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen davete, Roma'daki önde gelen otellerin temsilcileri ile İtalya'da bulunan yabancı basın mensupları katıldı. Büyükelçi Ülgen, Türk mutfağının tanıtıldığı bu önemli haftada konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türklerin, İtalyanlar ve Fransızlar gibi mutfağıyla gurur duyan bir millet olduğunu vurguladı.
Tarihi Ve Kültürel Etkileşim
Ülgen, Türk mutfağının yüzyıllar boyunca Avrupa, Orta Doğu, Kafkaslar ve Akdeniz'deki diğer kültürlerle etkileşime girerek ve gelişerek bugüne ulaştığını ifade etti.
Lezzetli İkramlar
Davet sırasında konuklara, büyükelçiliğin aşçısı Turgay Holat tarafından hazırlanan mercimek çorbası, yaprak sarma, karnıyarık, cacık, kuru fasulye, pilav, çoban salata ve fırında sütlaç gibi geleneksel Türk lezzetleri ikram edildi. Sunulan ikramlar, kullanılan malzemelerden pişirme tekniklerine kadar detaylı bir şekilde konuklara anlatıldı.
Katılımcıların Yorumları
Yemek sonrası, Büyükelçi Ülgen, hazırladığı leziz yemekler dolayısıyla aşçı Holat'a teşekkür etti ve onunla gurur duyduğunu kaydetti. Konuklardan Yabancı Basın Derneği üyesi Alfredo Tesio, "Buraya gelirken her şeyi yiyebileceğimden emin değildim ama hiçbir şeyi bırakmadım, hepsi çok güzeldi. Harikulade bir deneyimdi. Türk mutfağı çok önemli; bütün Akdeniz'i etkilemiş durumda" şeklinde konuştu.
Türk Mutfağı'nın öne çıkan lezzetleri, İtalya'nın başkenti Roma'da tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında 21-27 Mayıs'ta kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında İtalya'nın başkenti Roma'da program düzenlendi. Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen'in (ortada) ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda verilen davete, Roma'daki önde gelen otellerin temsilcileri ile İtalya'da mukim yabancı basın mensupları katıldı.
Türk Mutfağı'nın öne çıkan lezzetleri, İtalya'nın başkenti Roma'da tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında 21-27 Mayıs'ta kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında İtalya'nın başkenti Roma'da program düzenlendi. Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen'in (ortada) ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda verilen davete, Roma'daki önde gelen otellerin temsilcileri ile İtalya'da mukim yabancı basın mensupları katıldı.