Türk Kahvaltısı Faslılarla Buluştu
Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği ve Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla Fas’ın başkenti Rabat’ta bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Türk kahvaltısını tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi.
Rabat'taki Marjane Alışveriş Merkezi'nde kurulan stantta, Faslılara Türk mutfağının kahvaltılık ürünleri tanıtıldı. Ziyaretçiler, simit, peynir, zeytin, tahin-pekmez, salatalık ve domatesten oluşan Türk kahvaltı menüsü ile Türk çayı eşliğinde keyifli anlar yaşadı.
Etkinliğe, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç ile eşi Aslı Kılıç, YEE Rabat Koordinatörü Reha Ermumcu ve büyükelçilik çalışanları katıldı. Faslı ziyaretçilerin etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.
Büyükelçi Kılıç'ın eşi Aslı Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikramların zengin Türk mutfağının küçük bir örneği olduğunu belirtti. Kılıç, "Haziran ayının ilk pazar günü Dünya Kahvaltı Günü olarak kutlanan bir gün. Biz de bu kapsamda Rabat'ta Türk kahvaltısını tanıtmak istedik. Çok rağbet gördü," dedi.
Kılıç, menüde sunulan ürünlere dair, "Simit yaptık, tahin-pekmez sunduk, zeytin, peynir, domates ve salatalık ekledik. Tabi olmazsa olmaz Türk çayımız var. Özellikle tahin-pekmez Faslılara çok ilginç geldi. Standımıza gelenlerin meraklı olduğunu gördük," ifadelerini kullandı.
YEE Rabat Koordinatörü Ermumcu da Faslıların Türk kültürü ve mutfağına olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, benzeri etkinliklerin bu ilgiyi daha da artırdığını ifade etti.
Her yıl haziran ayının ilk pazar günü kutlanan "Dünya Kahvaltı Günü" kapsamında Türkiye'nin farklı dış temsilcilikleri tarafından da benzer etkinlikler düzenlenmektedir.