Turhal'da taşkın riski: Jandarma mahalle mahalle uyarıyor, tahliye hazırlıkları sürüyor

Turhal'da taşkın riski nedeniyle jandarma mahalle mahalle uyarı yapıyor; ihtiyaç halinde vatandaşlar KYK yurtlarına yerleştirilecek.

Yayın Tarihi: 19.05.2026 11:11
Güncelleme Tarihi: 19.05.2026 11:15

Turhal'da taşkın riski: Jandarma mahalle mahalle uyarıyor, tahliye hazırlıkları sürüyor

Turhal'da taşkın riski: Jandarma uyarıları ve tahliye hazırlıkları

Tokat’ın Turhal ilçesinde taşkın riskine karşı yapılan çalışmalar kapsamında jandarma ekipleri, riskli bölgelerde yaşayan vatandaşları kapı kapı dolaşarak bilgilendiriyor ve evlerini tedbir amaçlı boşaltmaları gerektiğini bildiriyor.

Alınan tedbirler

Jandarma, özellikle Yeşilırmak çevresindeki riskli bölgelerde güvenlik önlemlerini artırdı. Ekipler, mahalle mahalle yaptığı çağrılarda tahliyelerin hızlandırılmasını ve vatandaşların can güvenliğini ön planda tutmalarını istedi.

Yetkililer, kalacak yeri olmayanların KYK yurtlarına yerleştirileceğini belirterek, alternatif barınma imkanlarının hazır tutulduğunu ifade etti.

Halkın bilgilendirilmesi

Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla da vatandaşlardan resmi uyarıları dikkate almaları ve riskli alanlardan uzak durmaları istendi. Jandarma ekipleri kapı kapı dolaşarak tahliye sürecinin gerekliliğini doğrudan iletiyor.

Sonuç

Yetkililer, taşkın tehlikesine karşı önleyici tedbirlerin sahada uygulandığını ve vatandaşların uyarılara uymasının önem taşıdığını vurguladı. Süreç, güvenlik önlemlerinin sürdürülmesi ve koordinasyonla devam ediyor.

Turhal’da taşkın alarmı, jandarma ev ev gezip uyardı

Turhal’da taşkın alarmı, jandarma ev ev gezip uyardı

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.