Turgut Konukoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına Seçildi

Turgut Konukoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun yeni başkanı olarak görevine başladı.

Yayın Tarihi: 01.03.2025 11:46
Güncelleme Tarihi: 01.03.2025 11:46

Turgut Konukoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına Seçildi

Turgut Konukoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlık Görevine Atandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanlığına Turgut Konukoğlu seçildi. TOBB tarafından yapılan açıklamaya göre, TOBB GGK Bölge Temsilcileri Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilmiştir.

Hisarcıklıoğlu'ndan Genç Girişimciler İçin Vurgular

Toplantıda konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak girişimciliği her zaman desteklediklerini belirtti. Girişimcilerin yenilikçi fikirleri, enerjileri ve cesaretleri ile iş dünyasının dinamik gücünü oluşturduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ülkenin kalkınması ve refahı için daha fazla girişimciye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yeni Başkanın Vizyonu

Görevi devreden eski başkan Ali Sabancı'nın, 2009'dan beri genç girişimcilerin en büyük destekçilerinden biri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, yeni başkan Konukoğlu'nun dinamizmi ile kurulun geleceğine büyük katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi. Konukoğlu, yeni döneminde girişimciliği daha da teşvik edeceğini ve ekosistemi güçlendirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Turgut Konukoğlu'nun Özgeçmişi

Gaziantep doğumlu Turgut Konukoğlu, Sanko Holding ve Sanko Enerji yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Daha önce iş geliştirme direktörü, satış grubu başkanı ve genel müdür yardımcısı gibi pozisyonlarda çalışmıştır. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde Liderlik Eğitim Programı'nı tamamlamıştır.