Tunus'ta Türk Kahvaltısının Tanıtımı
Tunus'ta, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliğinde Türk kahvaltısı tanıtıldı. Etkinlik, Türkiye’nin Tunus Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Katılımcılar ve İfade edilen Önem
Etkinliğe Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunus’taki misyon temsilcileri, Türk kurumlarında çalışanlar, YEE öğrencileri ve Tunus’ta ikamet eden Türkler katıldı. Büyükelçi Demircan, konuşmasında Türk kültüründe kahvaltının önemine vurgu yaparak, "Türkiye’de birçok lokantada kahvaltı menüsü en önemli öğünler arasında yer alır," dedi.
Menü ve Hazırlıklar
Etkinlikte, Türk kahvaltısını tanıtmak için özel bir menü hazırlayan aşçı Şef Ayhan Mersin, "Dünya Kahvaltı Günü'nde, Tunuslu kardeşlerimize Türk kahvaltısını tanıtmak için yöresel tatlardan oluşan bir menü hazırladık. Bu etkinlik, Türk ve Tunuslu kardeşlerimizin aynı sofrada bir araya gelme fırsatı sağladı. Katkı sağlayanlara teşekkür ederim," şeklinde açıklamalarda bulundu.
Gurur Veren Bir Deneyim
Etkinlikte hamur işi kahvaltılık hazırlayan Tunus Büyükelçiliği aşçısı Adem Çelik ise, Türk kahvaltısının lezzetlerini Türk ve Tunuslu dostlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Dünya Kahvaltı Günü Hakkında
Her yıl Haziran ayının ilk pazar günü kutlanan "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla Türkiye’de ve yurtdışındaki temsilciliklerde Türk kahvaltısının tanıtıldığı çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.