Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ile CHP'li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı ayrı görülen duruşmalar sonrasında her iki başkan da ceza aldı. Mahkeme ayrıca, sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
Bu gelişme, Türkiye'de yerel yönetimlerin terörle mücadele kapsamında nasıl etkilendiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Mahkeme kararları, yerel siyasi figürler üzerindeki etkileri açısından kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.