Tunceli Devlet Hastanesi'nde deprem tahliye tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi
Sağlık Bakanlığı'nın afet ve acil durum planlamaları kapsamında Tunceli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen deprem tahliye tatbikatında, acil müdahale ve tahliye süreçleri gerçeğe yakın bir senaryo üzerinden sınandı.
Tatbikatın ayrıntıları
Uygulamalı senaryoda, İtfaiye, UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık, MUDAK, emniyet ekipleri ile hastane personeli eşgüdümlü çalışarak tahliye ve müdahale adımlarını test etti. Tatbikat kapsamında kurumlar arası iletişim, güvenlik önlemlerinin alınması ve hastanenin güvenli şekilde boşaltılması uygulamalı olarak yürütüldü.
Senaryo gereği binada mahsur kalan iki yaralıa müdahale edildi. Travma şüphesi bulunan ilk yaralı, AFAD ve UMKE ekiplerinin koordineli çalışmasıyla bulunduğu noktadan çıkarılarak güvenli alana taşındı; diğer yaralı ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarma sonrası her iki yaralı da hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edilerek sağlık kontrolleri yapıldı.
Sonuç ve hedefler
Yetkililer, tatbikatların afete hazırlık ve müdahale becerisini artırmak amacıyla belirli aralıklarla sürdürüleceğini vurguladı. Tatbikat, kurumlar arası iletişim kanallarının ve müdahale süreçlerinin etkinliğini ölçmenin yanı sıra kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmeyi hedefledi.
TUNCELİ DEVLET HASTANESİ'NDE MUHTEMEL BİR DEPREM SENARYOSU ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEN TAHLİYE TATBİKATINDA, KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON VE ACİL MÜDAHALE SÜREÇLERİ BAŞARIYLA TEST EDİLDİ.