DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,15 -0,05%
ALTIN
5.922,37 -0,25%
BITCOIN
3.662.285,79 0,07%

Trump ve Putin'in Anchorage zirvesi sonrası öğle yemeği iptal edildi

Alaska'nın Anchorage kentinde düzenlenen Trump-Putin zirvesinin ardından planlanan öğle yemeği iptal edildi; görüşme yaklaşık 3 saat sürdü ve taraflar ayrıldı.

Yayın Tarihi: 16.08.2025 03:38
Güncelleme Tarihi: 16.08.2025 03:38

Trump ve Putin'in Anchorage zirvesi sonrası öğle yemeği iptal edildi

Trump ile Putin arasında planlanan öğle yemeği iptal edildi

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Alaska'nın Anchorage kentinde gerçekleştirilen zirvenin ardından, iki ülke heyetleri arasında planlanan öğle yemeği iptal edildi.

Toplantının süresi ve ayrılış

Zirve yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşmenin sona ermesinin ardından Putin ülkesine dönmek üzere uçağına binerken, Trump ise Washington'a dönmek için "Air Force One" uçağına geçti.

Katılımcılar

"Üçe üç" formatındaki görüşmede, Trump'a ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff eşlik etti. Putin'in heyetinde ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov yer aldı.

Basın toplantısı ve açıklamalar

Görüşmenin ardından kentteki Elmendorf–Richardson Üssü'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Trump, görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini ancak nihai bir anlaşmaya varılamadığını belirtti. Trump, "Henüz tam olarak anlaşamadığımız birkaç önemli konu da var ancak bazı ilerlemeler kaydettik. Anlaşma sağlanana kadar anlaşma olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı