ABD'de, Başkan Donald Trump'ın sahibi olduğu Trump International otelinin önünde düzenlenen protestoda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgede giderek kötüleşen insani kriz protesto edildi. IfNotNow isimli barış yanlısı Yahudi sivil toplum örgütü tarafından organize edilen eylemde, yüzlerce kişi bir araya geldi.
Göstericiler, "Etnik temizliği durdurun" ve "Gazze halkını aç bırakmayın" yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca, "Trump, Yahudiler artık yeter diyor" sloganları attılar. Protestonun amacı, Gazze'ye saldırıların sonlandırılması ve Trump yönetiminin bölgeye daha fazla insani yardım girmesine izin vermesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiği yönündü.
IfNotNow grubunun Geçici İcra Direktörü Morriah Kaplan, yaptığı konuşmada, "İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka, zorla kitlesel aç bırakma yoluyla etnik temizlik politikasıdır. ABD hükümeti, bu vahşeti sona erdirmek için elindeki önemli baskı gücünü kullanmalıdır." ifadelerini kullandı.
Polisin protestoya müdahalesi sonucunda 40'tan fazla gösterici gözaltına alındı.
Gazze'de Dramatik İnsani Kriz
Gazze Şeridi, İsrail'in sıkı kuşatması ve saldırıları altında açlık krizi yaşıyor. Su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesi bulmanın neredeyse imkansız olduğu bu bölgede, açlık nedeniyle başta çocuklar olmak üzere ölümler artıyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana, Gazze'deki açlık nedeniyle 93'ü çocuk olmak üzere toplam 175 kişi hayatını kaybetti.
Yerel ve uluslararası çevreler, İsrail'in bu durumdan dolayı "açlığı ve susuzluğu silah olarak kullandığını" ifade ediyor.