Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Google'ın yapay zekâsı tarafından üretilen sahte davalara gönderme yaptı!

Michael Cohen avukatına, yapay zekâ sohbet robotunu çok güçlü bir arama motoru sanmasının ardından Google Bard tarafından üretilen uydurma mahkeme davaları sundu.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 09:43
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 09:49

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Google'ın yapay zekâsı tarafından üretilen sahte davalara gönderme yaptı!

Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, The New York Times'ın daha önce bildirdiği gibi, federal bir yargıcın önüne gelen yasal bir belgede sahte, yapay zekâ tarafından oluşturulan mahkeme davalarına atıfta bulunduğunu itiraf etti. Cuma günü açıklanan bir dosyada Cohen'in araştırma yapmak için Google Bard'ı bir yapay zekâ sohbet robotu yerine "çok güçlü bir arama motoru" sanarak kullandığı belirtiliyor.

Söz konusu belge, Cohen'in vergi kaçakçılığı ve diğer suçlamalardan suçlu bulunarak hapse girmesinin ardından şu anda karşı karşıya olduğu üç yıllık şartlı tahliye süresinin kısaltılması için federal bir yargıçtan talepte bulunan bir dilekçeydi. Ancak mektup özetini inceledikten sonra ABD Bölge Yargıcı Jesse Furman bir dosyada bu davaların hiçbirinin gerçek olmadığını yazdı ve Cohen'in avukatı David Schwartz'dan üç davanın neden önergeye dahil edildiğini ve şimdi barodan ihraç edilen müvekkilinin taslağın hazırlanmasına yardım edip etmediğini açıklamasını istedi.

yapay zeka

COHEN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Buna karşılık Cohen yazılı bir açıklama yaparak mahkemeyi yanıltma niyetinde olmadığını, hukuki araştırma yapmak için Google Bard'ı kullandığını ve bulgularından bazılarını Schwartz'a gönderdiğini belirtti. Ayrıca Cohen, Bard tarafından atıfta bulunulan davaların sahte olma potansiyelini fark etmediğini ve Schwartz'ın bu atıfları var olduklarını bile teyit etmeden önergeye ekleyeceğini düşünmediğini söyledi. Bu nedenle Schwartz, sahte alıntıları eklediği için potansiyel yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

Cohen, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Avukat olmayan biri olarak hukuk teknolojisindeki yeni trendleri (ve ilgili riskleri) takip etmedim ve Google Bard'ın Chat-GPT gibi gerçek gibi görünen ama aslında gerçek olmayan alıntılar ve açıklamalar gösterebilen yapay zekâ sohbet botu olduğunu bilmiyordum. Bunun yerine, çok güçlü bir arama motoru olduğunu sandım ve internette doğru bilgiyi bulmak için başka bağlamlarda defalarca kullandım."

Bu, yapay zekâ tarafından üretilen alıntıların mahkemede ilk kez ortaya çıkışı değil. Haziran ayında New Yorklu iki avukat, ChatGPT tarafından oluşturulan sahte davaları hukuki bir özete dahil ettikleri için yaptırıma uğramış ve 5 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Hatta bazı avukatlar argümanlarını hazırlamak için yapay zekâyı kullanıyor. Bunların arasında, suçlu bulunmasının ardından yeni bir duruşma talep eden rapçi Pras Michél'in hukuk ekibi de var.