Trabzon'da kış mesaisi başladı
Trabzon'da hafta sonu yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol temizleme ve açma çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ulaşıma açılan mahalleler
Kar nedeniyle ulaşıma kapanan yollar, yürütülen kar küreme ve yol açma çalışmaları sonucunda yeniden ulaşıma açıldı. Ulaşıma açılan yerler arasında Çaykara ilçesi Demirkapı, Yaylaönü, Arpaözü ve Çayıroba mahalleleri, Şalpazarı ilçesi Sinlice Mahallesi ile Maçka ilçesi Üçgedik Mahallesi yer alıyor.
Ekip çalışmaları ve alınan önlemler
Belediye ekipleri, kar küreme ve yol açma işlemlerinin yanı sıra yolların buzlanmaya karşı güvenli hale getirilmesi için tuzlama çalışmaları da gerçekleştirdi. Ayrıca, Maçka ilçesinin Üçgedik Mahallesinde kar nedeniyle kayarak yoldan çıkan bir araç, ekiplerin müdahalesiyle bulunduğu yerden kurtarıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yüksek kesimlerde kar yağışının yer yer etkisini sürdürdüğü belirtilerek vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla yola çıkmamaları ve kış lastiği ile zincir kullanmaları konusunda uyarıda bulunuldu.
MAÇKA'NIN ÜÇGEDİK MAHALLESİ’NDE KAR NEDENİYLE KAYARAK YOLDAN ÇIKAN BİR ARAÇ, BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE BULUNDUĞU YERDEN KURTARILDI.