Hastanede karanfil dağıtımıyla hasta haklarına dikkat çekildi

Hafsa Sultan Hastanesi'nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü'nde yöneticiler polikliniklerde hastalara karanfil ve bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Yayın Tarihi: 26.10.2026 20:41
Güncelleme Tarihi: 26.10.2026 20:41

Hastanede karanfil dağıtımıyla hasta haklarına dikkat çekildi

Etkinlik ve dağıtım:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 26 Ekim Hasta Hakları Günü kapsamında hastane yönetimi ve hasta hakları birimi polikliniklerde ziyaretler gerçekleştirdi. Başhekim Prof. Dr. İsmet Topçu, başhekim yardımcıları Prof. Dr. İ. Cüneyt Balcıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Gülen, Prof. Dr. Şebnem Hörgüç, Hastane Başmüdürü Mehmet Kaya, Sağlık Hizmetleri Müdürü Bahar Erdelikanlı ile müdür yardımcıları ve hasta hakları birimi çalışanları poliklinik önlerinde muayene sırası bekleyen hastalarla bir araya geldi.

Ziyaretlerde hastalara karanfil ve hasta hakları ile sorumlulukları hakkında bilgi içeren broşürler dağıtıldı; yöneticiler doğrudan bilgilendirme yaparak soruları yanıtladı ve bilgilendirmenin yaygınlaştırılmasına önem verdiklerini belirtti.

Bilgilendirmenin kapsamı:

Etkinlikte hastalara sağlık hizmetlerinden yararlanma, bilgilendirilme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu ve sağlık personelini seçme ve değiştirme, mahremiyet, tedaviyi reddetme veya durdurma, rıza, güvenlik, dini vecibelerini yerine getirme, insani değerlere saygı gösterilmesini isteme, ziyaretçi ve refakatçi bulundurma ile müracaat, şikâyet ve dava hakları hakkında açık ve anlaşılır bilgiler verildi.

Başhekim mesajı ve amaç:

Prof. Dr. İsmet Topçu hasta haklarının insan haklarının sağlık alanına yansıması olduğunu vurguladı ve kaliteli sağlık hizmeti sunulabilmesi için hasta haklarına hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gerektiğini belirtti. Topçu, Türkiye'de 1998 yılından bu yana 26 Ekim'in Hasta Hakları Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, 'Bugün biz de tüm çalışanlarımız ve yönetimimizle birlikte bir stant açarak hastalarımıza hasta haklarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk.' dedi.

Topçu, etkinlikle amaçlarının sağlık hizmetlerinin adalet, hakkaniyet ve kalite çerçevesinde sunulmasını sağlamak; hasta, hasta yakını ve sağlık personeli arasındaki ilişkileri ve karşılıklı sorumluluk bilincini geliştirmek olduğunu söyleyerek polikliniklerde bilgilendirmeye katkı veren tüm personele ve katılan hastalara teşekkür etti.

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ’NDE 26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ KAPSAMINDA...

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ’NDE 26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ KAPSAMINDA HASTALARA KARANFİL VE BİLGİLENDİRME BROŞÜRLERİ DAĞITILDI. HASTANE YÖNETİMİ, POLİKLİNİK VE KLİNİKLERİ ZİYARET EDEREK HASTALARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.