Topçam baraj gölündeki alabalık tesislerine sıkı denetim
Ordu'nun Mesudiye ilçesindeki Topçam Baraj Gölü'nde kafeslerde alabalık üretimi yapan tesisler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.
Denetimin kapsamı ve bulgular:
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol görevlilerince gerçekleştirilen denetimlerde, üretim faaliyetlerinin tüm aşamaları kontrol edildi. Yapılan incelemede baraj gölünde yetiştirilen alabalıkların genelde 100-400 gram ağırlığa ulaştığı tespit edildi.
Büyütme süreci ve sektör etkisi:
Denetim raporunda, söz konusu alabalıkların kasım ayında deniz sahasındaki tesislere nakledilerek büyütülmeye devam edildiği belirtildi. Yetkililer, bu üretimin Türk somonu yetiştiriciliğine önemli katkı sağladığını vurguladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri yetiştiriciliğinde sürdürülebilir üretimin desteklenmesi ve faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi amacıyla denetimlerin devam edeceğini bildirdi.
ORDU'NUN MESUDİYE İLÇESİNDEKİ TOPÇAM BARAJ GÖLÜ'NDE KAFESLERDE ALABALIK ÜRETİMİ YAPAN TESİSLER, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE DENETLENDİ.