TOBB Nefes Kredisinde Üçüncü Paket: Kredi Hacmi 50 Milyar TL'ye Çıkarıldı

TOBB Nefes Kredisinin üçüncü paketinde kredi hacmi 25 milyardan 50 milyar liraya yükseltildi. Başvurular 19 Kasım 2025 Çarşamba başlayacak, KOBİ'lere 1,5 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak.

Yayın Tarihi: 17.11.2025 14:49
Güncelleme Tarihi: 17.11.2025 14:49

TOBB Nefes Kredisinde Üçüncü Paket: Kredi Hacmi 50 Milyar TL'ye Çıkarıldı

TOBB Nefes Kredisinde Üçüncü Paket: Kredi Hacmi 50 Milyar TL'ye Çıkarıldı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, TOBB Nefes Kredisinin üçüncü paketinde kapsamlı bir genişleme yapıldığını açıkladı. Paketle birlikte toplam kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi.

Paketin kapsamı ve beklenen etkileri

Kuzu, Nefes Kredisinin düşük faiz ve uygun geri ödeme koşullarıyla KOBİ'ler için önemli bir finansman imkânı sunduğunu belirtti. Ekonomik dalgalanmaların işletmeler üzerindeki baskısını azaltmayı hedefleyen bu adımın, özellikle finansmana erişimde zorluk yaşayan işletmelerde kısa vadeli likidite sıkıntılarını hafifleteceğine dikkat çekildi. STSO, üyelerin ihtiyaçlarını yakından izlemeye devam edeceğini ve ekonomik canlılığın korunması için finansmana erişimin kritik olduğunu vurguladı.

Başvuru süreçleri ve kredi koşulları

Başvuruların 19 Kasım 2025 Çarşamba günü başlayacağı bildirildi. Başvuru süreçleri belirlenen bankalar üzerinden yürütülecek ve STSO üyelerine gerekli yönlendirmeleri sağlayacak. Nefes Kredisi, TOBB'a bağlı oda ve borsa üyesi işletmelere açık olacak.

Paketin başlıca koşulları şu şekilde sıralandı: her işletme en fazla 1,5 milyon lira kredi kullanabilecek; kredi 6 ay anapara ödemesiz dönem dahil olmak üzere toplamda 36 aya kadar vadelendirilecek. Faiz oranları ise 24 aya kadar %33, 24 ay üzeri için %32 olarak uygulanacak.

Güven Kuzu, TOBB Nefes Kredisinin üçüncü paketinin sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, özellikle finansmana erişimde sıkıntı yaşayan STSO üyelerini bu destekten yararlanmaya davet etti. Kuzu, ayrıca TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na katkıları için teşekkür etti.

STSO, üyelerinin sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla bu finansman fırsatını yakından takip edeceklerini açıkladı.

SİİRT TİCARET VE SANAYİ ODASI (STSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜVEN KUZU, TOBB NEFES KREDİSİ’NİN...

SİİRT TİCARET VE SANAYİ ODASI (STSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜVEN KUZU, TOBB NEFES KREDİSİ’NİN ÜÇÜNCÜ PAKETİNDE ÖNEMLİ BİR GENİŞLEME YAPILDIĞINI BELİRTEREK, TOPLAM KREDİ HACMİNİN 25 MİLYAR TL’DEN 50 MİLYAR TL’YE YÜKSELTİLDİĞİNİ DUYURDU.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.