DOLAR
42,73 -0,02%
EURO
50,2 -0,01%
ALTIN
5.946,82 0,23%
BITCOIN
3.713.052,56 -0,94%

Kilis’te sokak lezzetlerine ilgi düştü: Genç kokoreç ustası zehirlenme haberlerinin etkisini anlattı

Kilis’te kokoreç satışlarında düşüş yaşanıyor; genç usta Kadir Uncuoğlu, İstanbul’daki olayların yanlış yansıtılmasının sektörde tedirginlik yarattığını söylüyor.

Yayın Tarihi: 18.12.2025 10:52
Güncelleme Tarihi: 18.12.2025 11:22

Kilis’te sokak lezzetlerine ilgi düştü: Genç kokoreç ustası zehirlenme haberlerinin etkisini anlattı

Kilis’te sokak lezzetlerine ilgi azalıyor

Kilis’te sokak lezzetlerine yönelik ilginin son dönemde düştüğünü belirten 23 yaşındaki kokoreç ustası Kadir Uncuoğlu, yaşanan durgunluğun ürün kalitesiyle ilgili olmadığını, İstanbul’daki bazı olayların yanlış yansıtılmasının sektörde genel bir tedirginlik yarattığını söyledi.

Ustanın aktardıkları

Yaklaşık 8 yıldır kokoreç sektöründe olduğunu ifade eden Uncuoğlu, mesleğin kendisi için aile mesleği olduğunu vurguladı. Uncuoğlu, babasının İstanbul Şirinevler Meydanı’nda bu işi yaptığını ve kendilerinin Kilis’e ilk kokoreci getirenler olduklarını belirtti: "Babam bu işi İstanbul Şirinevler Meydanı’nda yaptı. Biz de aynı mesleği Kilis’e taşıdık. Kilis’e ilk kokoreci getiren biziz."

Uncuoğlu, son dönemde işlerin düştüğünü aktarırken, İstanbul’da yaşanan bazı olayların kokoreçle ilişkilendirildiğini ancak "yapılan araştırmalarda olayın kokoreçle değil, bir otelle ilgili olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. Buna rağmen sektörde oluşan genel tedirginliğin devam ettiğini söyledi.

Hijyen ve şeffaflık vurgusu

Bugüne kadar hiçbir olumsuz vakayla karşılaşmadıklarını belirten Uncuoğlu, "8 yıldır bu işin içindeyim. Şu ana kadar ne Kilis’te ne de kendi işletmemizde herhangi bir vaka yaşanmadı, hiçbir şikâyet almadık" dedi. Ustanın altını çizdiği nokta, ürünlerin denetime açık olması ve işin temiz yapılması gerektiği: "Ürünlerimiz denetime açık. Seyyar çalışıyoruz ama önemli olan işi temiz yapmak. Bir işi yapıyorsan, düzgün ve hijyenik yapacaksın."

Müşteri görüşü

Müşterilerden Osman Zeytçioğlu ise kaliteye güvenin korunması gerektiğini söyledi: "Kalite hiçbir zaman değişmez. Ailece gittiğimiz bir mekan. Bazı yeni yerlerde şüphe duyabilirsiniz ama sürekli yemek yediğiniz yerlerde kalite değişmez."

Uncuoğlu, bu lezzetin yeniden tercih edilmesinin zaman alacağını, ancak kendilerinin işlerinin başında olduğunu ve hizmeti sürdürdüklerini belirtti. Sektördeki canlanmanın medyada yer alan doğru bilgilendirme ile hızlanabileceği mesajı öne çıktı.

KADİR UNCUOĞLU

KADİR UNCUOĞLU

KİLİS'TE SOKAK LEZZETLERİNE OLAN İLGİDE SON DÖNEMDE DÜŞÜŞ YAŞANDIĞINI BELİRTEN 23 YAŞINDAKİ GENÇ...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.