DOLAR
42,69 0%
EURO
50,24 -0,16%
ALTIN
5.933,66 -0,61%
BITCOIN
3.814.346,63 -0,76%

Ticaret Bakanı Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile Görüşerek İşbirliğini Güçlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC Maliye Bakanı Özdemir Berova ile Gazimağusa Limanı ve gümrük modernizasyonu konusunda görüştü.

Yayın Tarihi: 20.03.2025 15:38
Güncelleme Tarihi: 20.03.2025 15:38

Ticaret Bakanı Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile Görüşerek İşbirliğini Güçlendirdi

Ticaret Bakanı Bolat ve KKTC Maliye Bakanı Berova Arasında Önemli Görüşme

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Özdemir Berova ile bir araya geldi. Görüşme, gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyonu ve ürün güvenliği alanında işbirliği konularını kapsıyor.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazimağusa Limanı'na x-ray cihazlarının teslimini tamamlarken, gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyonu ve ürün güvenliği alanında işbirliği noktasında teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir," dedi.

Türkiye'nin KKTC ile ikili ticaret hacmini artırmaya ve işbirliği alanlarını genişletmeye büyük önem verdiğine de değinen Bolat, Bakanlık olarak KKTC'li firmalara fuar katılımı ve alım heyeti desteği sağladıklarını aktardı.

Görüşmelerin, Türkiye ile KKTC ilişkilerinin ve ticari alandaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlamasını temenni ettiklerini belirten Bolat, ayrıca gümrüklerin modernizasyonu, teknolojik altyapının güçlendirilmesi, ürün güvenliği denetimlerini yapacak laboratuvarlar ve soğuk hava deposunun kurulması konularında ortak adımlar atmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı