Tercan'da hububat tarlalarında hasat başladı

Tercan'da biçerdöverle hububat hasadı başladı; çiftçiler 35 dereceyi aşan sıcaklar altında buğday, arpa ve yulaf saplarını balya yapıp samanlıklara taşıyor.

Yayın Tarihi: 20.07.2026 09:32
Güncelleme Tarihi: 20.07.2026 09:32

Tercan'da hububat tarlalarında hasat başladı

Tercan'da hububat tarlalarında hasat başladı

Biçerdöverle başlayan hasat ve kış hazırlıkları

Erzincan'ın Tercan ilçesinde ekimi yapılan hububat tarlalarında biçerdöver ile hasat işlemleri başladı.

Çiftçiler, yazın kavurucu sıcakları altında kış hazırlıklarına hız verdi. Hava sıcaklığının 35 dereceyi geçmesiyle tarım işçileri hasadı ve kışlık hazırlıkları eş zamanlı yürütüyor.

Yaz boyunca yetiştirilen buğday, arpa ve yulaf gibi hububat çeşitleri biçerdöverlerle toplanıyor. Hasadın ardından tarlada kalan saplar, kış aylarında meraya çıkartılamayan hayvanlar için balya haline getiriliyor.

Bin bir zahmetle traktör römorkuna yüklenen balyalar depolanmak üzere samanlıklara götürülüyor.

TERCAN’DA HUBUBAT TARLALARINDA HASAT BAŞLADI

TERCAN’DA HUBUBAT TARLALARINDA HASAT BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.