İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci dönem mazbatasını aldı.
31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerin ardından Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ikinci kez Büyükşehir Belediyesi Başkanı oldu. Mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını teslim aldı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda saat 16.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde vatandaşlarla bir araya geleceğini aktaran İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra konuşmasını yapmaya başladı.
Bugünün çok özel bir gün olduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade eden İmamoğlu, bu anı ikinci kez yaşadığını dile getirdi. Sorumluluğunun farkında olduğunu kaydeden İmamoğlu, herkese teşekkür etti. 16 milyon insan tarafından verilmiş olan mazbatanın değerinin büyük olduğunu ifade eden İmamoğlu, nitelikli bir 5 yıl daha yaşatmak istediklerini ekledi.
Çok fazla insanın emeğinin geçtiğini kaydeden İmamoğlu, 90 binden fazla çalışana teşekkür ettiğini ifade etti. Yolculuğun çok zor olduğunu ve tüm baskılara rağmen dimdik durduklarını kaydeden İmamoğlu, en büyük destekçisi olan ailesine teşekkür etti ve şunları ekledi:
“Umarım Türkiye daha sevgiyle dolu, daha barışçıl bir ülke olur."