Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Teknoloji devleri bir ayda 23 binden fazla çalışanı işten çıkardı!

Microsoft, Activision Blizzard, Xbox ve ZeniMax genelinde 1.900 personeli işten çıkaracağını duyurdu. Bu kapsamda, son bir ayda işten çıkarılan teknoloji çalışanı sayısı 23 bini buldu.

Yayın Tarihi: 26.01.2024 18:13
Güncelleme Tarihi: 26.01.2024 18:13

Teknoloji devleri bir ayda 23 binden fazla çalışanı işten çıkardı!

Dev teknoloji şirketleri işten çıkarmalara devam ediyor. İşten çıkarmalar çoğunlukla video oyun firması Activision Blizzard'daki çalışanları etkiliyor. Fakat Xbox bölümündeki ve holding şirketi ZeniMax'taki bazı çalışanlar da etkilenecek.

Haberi Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, çalışanlara gönderdiği bir notla duyurdu. Spencer'ın notunda "sürdürülebilir bir maliyet yapısı" oluşturma ihtiyacının altını çizdiği bildirildi.

Öte yandan Microsoft, bu hafta 3 trilyon doları aşarak rekor bir değere ulaştı ve Apple'dan sonra bu değere ulaşan ikinci şirket oldu. Şirketin işten çıkarma haberi, Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlanmasından üç aydan kısa bir süre sonra geldi.

microsoft

DÜNYACA ÜNLÜ ŞİRKETLER YÜZDEN FAZLA ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARDI

Microsoft, geçtiğimiz ocak ayında işgücünü 10 bin çalışanı işten çıkarmıştı. Ardından temmuz ayında satış ve müşteri hizmetleri ekiplerinden bin kişiyi daha işten çıkardı.

Son işten çıkarma dalgası, teknoloji sektöründe bu yıl şu ana kadar binlerce çalışanın işten çıkarılmasıyla birlikte geldi. Layoffs.fyi'nin verilerine göre, sadece bu ay yapılan işten çıkarmalarla 23 binden fazla teknoloji çalışanı işini kaybetti.

Ayrıca Google da, temel mühendislik ve donanım ekiplerinde yüzlerce çalışanı işten çıkardı. Amazon'un Prime Video, MGM Studios ve Audible sesli kitap ve podcast bölümünden de yüzlerce personel çıkarıldı.

Google CEO'su Sundar Pichai de bir iç yazışmada bu yıl daha fazla işten çıkarma yapılacağını açıklamıştı.