Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Teknoloji çalışanlarının yüzde 36’sı yapay zekânın işlerini ellerinden almasından korkuyor!

Yapılan bir çalışma, teknoloji çalışanlarının yüzde 36'sının yapay zekânın önümüzdeki 5 yıl içinde işlerini ellerinden alacağından korktuğuna işaret ediyor. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 06.12.2023 18:21
Güncelleme Tarihi: 06.12.2023 18:21

Teknoloji çalışanlarının yüzde 36’sı yapay zekânın işlerini ellerinden almasından korkuyor!

Bilgi teknolojileri yazılım şirketi Ivanti tarafından yapılan bir çalışma, katılımcıların sadece yüzde 7'sinin yapay zekânın çalışanlara işverenlerden daha fazla yarar sağlayacağını düşündüğünü ortaya koydu.

Şirket, tutumları anlamak için küresel çapta 8 bin 400 ofis çalışanı, bilgi teknoloji ve güvenlik uzmanı ve C-seviye yöneticiyle anket yaptı.

Çalışanların yapay zekânın neler yapabileceğine ve bundan 5 ila 10 yıl sonra bilgi teknolojileri dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki etkisinin bilinmeyen sonuçlarına ilişkin endişe duygusunu yansıttı.

yapay zeka

HEM ÇALIŞANLARA HEM DE YAPAY ZEKÂYA İHTİYAÇ VAR

Ivanti'nin baş ürün sorumlusu Dr. Srinivas Mukkamala, "Firmalar bu konudan uzak durmayı göze alamaz. Yöneticilerin yapay zekâ stratejisi ve bunun çalışan tecrübesinin geleceğini, üretkenliği ve kariyer ilerlemesini nasıl etkileyeceği hususunda iletişimlerinde net olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Mukkamala, "Çalışanların desteği ve üretken yapay zekânın gözetimi olmadan, şirketler kazanımlardan faydalanma hususunda yavaş olacak ve gerekli insan gözetimi olmadan istenmeyen neticeler ortaya çıkabilir" diye ekledi.

Bu gibi çalışmalar, çalışanların duygularını ölçmek, korku ve tedirginliklerini belirlemek ve çalışanların bakış açısını anlamak açısından oldukça önemli olduğu ifade edildi.

Yapay zekânın sosyal medya, endüstri ve büyük teknoloji sektörlerindeki yaygınlığı günden güne artıyor. Uzmanlar, yapay zekâ kalıcı olduğunu, işyerinde, özellikle de bilgi iletişim alanında önemli değişiklikler getireceğini düşünüyor. Bu nedenle, yapay zekânın zamanla tüm sektörlere yayılmasına kesin gözüyle bakılıyor.