DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.852.436,75 -0,17%

TEKNOFEST İKA Yarışması Tekirdağ'da tamamlandı: 28 takım, yaklaşık 300 öğrenci yarıştı

Tekirdağ'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı Yarışması NKÜ Stadyumu'nda 28 takım ve yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla sona erdi; Land Guards birinci oldu.

Yayın Tarihi: 07.09.2025 16:43
Güncelleme Tarihi: 07.09.2025 16:49

TEKNOFEST İKA Yarışması Tekirdağ'da tamamlandı: 28 takım, yaklaşık 300 öğrenci yarıştı

TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı Yarışması Tekirdağ'da tamamlandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Stadyumu'nda düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı (İKA) Yarışması başarıyla sona erdi. Yarışmaya toplam 28 takım ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı; ekipler geliştirdikleri araçlarla kıyasıya mücadele etti.

Yarışma sonuçları ve ödüller

Dereceye giren takımlar şöyle belirlendi: Birinci Land Guards, ikinci Akıncılar Ata, üçüncü Matrover oldu. Yarışmada en iyi tasarım ödülünü İTÜ Rake takımı alırken, en iyi takım ödülü Ankebut takımına verildi.

Organizatörler, birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara verilecek ödüllerin 17-21 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST etkinliğinde takdim edileceğini duyurdu.

Yetkililerin değerlendirmesi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, yarışmanın ilk kez Tekirdağ'da düzenlendiğini vurgulayarak TEKNOFEST heyecanının kentte yaşanmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Soytürk, gençlerin fikirlerinin ileride ülkenin savunma sanayisi için önem taşıyacağını belirtti ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

İKA Hakem Komitesi üyesi Muhammet Horzum, yarışmanın gençlere sağladığı deneyimin önemine dikkat çekti ve organizasyonun uzun vadede meyvelerini vereceğini söyledi. T3 Vakfı Marmara 3. Bölge Sorumlusu Emrah Hekim ise etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü, Tekirdağ'da en iyi şekilde düzenlemenin gururunu yaşadıklarını ve benzer etkinliklerin gelecekte de kente taşınması için çalışacaklarını belirtti.

Katılımcılar ve protokol

Programa, Tekirdağ AK Parti milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Gökhan Diktaş, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Organizasyon, kentte teknoloji ve inovasyon kültürünün güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

TEKNOFEST İKA Yarışması, genç mühendis adaylarına saha deneyimi sunması, tasarım ve takım çalışması becerilerini öne çıkarması bakımından katılımcılar için önemli bir platform oluşturdu.

Tekirdağ'da yapılan TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı (İKA) Yarışması tamamlandı. Tekirdağ Namık Kemal...

Tekirdağ'da yapılan TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı (İKA) Yarışması tamamlandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Stadyumu'nda düzenlenen yarışmaya, 28 takım ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Öğrenciler, geliştirdikleri insansız kara araçlarıyla kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk (sol 4), yarışmada en iyi tasarım ödülü alan İTÜ Rake takımı ile en iyi takım ödülünü alan Ankebut takımına ödüllerini verdi.

Tekirdağ'da yapılan TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı (İKA) Yarışması tamamlandı. Tekirdağ Namık Kemal...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı