Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Tasarrufla kaynak üretiyor, sosyal projeleri büyütüyoruz

Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, tasarruf önlemleriyle mali kaynak yarattıklarını ve 100 bin m² alanda kurulan incir ormanından elde edilecek gelirle kız öğrencilere burs verileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 08.12.2025 10:08
Güncelleme Tarihi: 08.12.2025 10:08

Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Tasarrufla kaynak üretiyor, sosyal projeleri büyütüyoruz

Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal: Tasarrufla kaynak üretiyor, sosyal projeleri büyütüyoruz

Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, göreve geldiklerinden bu yana belediye kaynaklarını korumaya yönelik tasarruf tedbirlerini kararlılıkla uyguladıklarını ve aynı zamanda ilçede uzun vadeli fayda sağlayacak sosyal projeleri hayata geçirdiklerini açıkladı.

Tasarruf tedbirleri ve araç düzenlemesi

Candal, göreve geldiklerinde önce belediyenin durumunu detaylı olarak değerlendirdiklerini söyleyerek, "Neyimiz var, önceki belediye başkanımızın yaptıkları, bize bıraktıkları ve bunları nasıl telafi ederiz, nasıl düzeltiriz" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı tarafından da vurgulanan tasarruf tedbirlerine hızlıca geçtiklerini vurgulayan Candal, kiralık araç sözleşmelerine ilişkin düzenlemelerin getirdiği tasarrufu şöyle özetledi:

Belediyede bulunan 50’den fazla kiralık aracın sözleşmelerini feshettiklerini, bunun sonucunda bugünkü hesaplamalarla aylık yaklaşık 15-16 milyon TL tasarruf sağlandığını aktardı. Ayrıca, milletvekili Mehmet Muş sayesinde belediyeye kazandırılan 29 tane hizmet aracının da benzer ölçekte fayda sağladığını ifade etti.

İncir ormanı projesi ve burs desteği

Candal, sosyal projelere devam ettiklerini ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen bir çalışmayla önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Belediyenin kiraladığı 100 bin metrekarelik bir alana 4 bine yakın incir ağacı dikilerek başlatılan projenin, hem tarıma destek olacağını hem de sosyal açıdan sürdürülebilir gelir kaynağı yaratacağını belirtti.

Projede mor patlıcan incirinin de kullanıldığına dikkat çeken Candal, bu incir ormanından elde edilmesi beklenen yıllık gelirin her yıl ortalama 50 milyon TL civarında öngörüldüğünü ve elde edilecek gelirin üniversitede okuyan kız öğrencilere burs olarak aktarılacağını söyledi. Candal, projeye katkı sağlayan kamu kurumlarına teşekkür ederek, "Türkiye’de kamu eliyle yapılan en büyük projelerden biri" ifadesini kullandı.

Başkan Candal, tasarruf tedbirleriyle yaratılan kaynakların toplum yararına yönlendirileceğini ve sosyal projelerin önümüzdeki dönemde de öncelikleri arasında yer alacağını vurguladı.

SAMSUN’UN TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANDAL, GÖREVE GELDİKLERİ ANDAN İTİBAREN TASARRUF...

SAMSUN’UN TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANDAL, GÖREVE GELDİKLERİ ANDAN İTİBAREN TASARRUF TEDBİRLERİNİ UYGULAMAYA DEVAM ETTİKLERİNİ, BUNUN YANI SIRA İLÇEYE FAYDALI OLACAK SOSYAL PROJELERİ DE HAYATA GEÇİRDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANDAL, KISA SÜRE İÇERİSİNDE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!