Tekirdağ’da Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıldönümü töreni
Süleymanpaşa Valilik Meydanı’nda düzenlenen törende güvenlik ve toplumsal hizmet vurgusu
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Valilik Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde tören düzenlendi.
Törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, milletvekilleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda polis ve vatandaş katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı; ardından protokol üyeleri Atatürk heykeline çelenk bıraktı.
İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada bir yılımızı daha geride bırakarak Tekirdağ’a hizmet edebilme fırsatı veren Rabbime şükrediyorum. Utanmadan, sıkılmadan ve hizmetten geri kalmadan vatandaşa erişim noktasında bütün kanalları açan, sokakların, arka sokakların daimi dolaşanı, bileni arkadaşlarıma bu vesileyle peşime düşen, benimle aynı şiar doğrultusunda şehre bir ağabey, kardeş, anne, baba edasıyla kadın, erkek bütün personelime bir yıl boyunca özellikle Tekirdağ’da çocuklar için, uyuşturucuyla mücadele için yaptıkları, gecesini gündüzüne katarak, mesai gözetmeksizin yaptıkları çalışma ve elde ettikleri sonuç dolayısıyla özellikle Sayın Valim ve kıymetli protokol huzurunda, Tekirdağ halkı huzurunda çok çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ’ın sorunu diye telakki edilen uyuşturucu konusuyla ilgili burada bulunduğum süre içerisinde taahhüt ettiğim hedefler doğrultusunda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Aldığımız çok mesafe var ama varmak istediğimiz, gençliğimizi korumak, çocuklarımızı bu şeytan obasından uzaklaştırmak için çok daha fazla faaliyete ve dokunuşa ihtiyaç var".
Konuşmasında uyuşturucuyla mücadeleye ve çocukların korunmasına yaptığı vurgu ile Turanlı, yerel polis teşkilatının halkla ilişkiler ve önleyici hizmetlere verdiği önemi öne çıkardı ve önümüzdeki dönemde çalışmaların süreceğini belirtti.
TÖRENDE KONUŞAN TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET METİN TURANLI, "BUGÜN BURADA BİR YILIMIZI DAHA GERİDE BIRAKARAK TEKİRDAĞ’A HİZMET EDEBİLME FIRSATI VEREN RABBİME ŞÜKREDİYORUM. UTANMADAN, SIKILMADAN VE HİZMETTEN GERİ KALMADAN VATANDAŞA ERİŞİM NOKTASINDA BÜTÜN KANALLARI AÇAN, SOKAKLARIN, ARKA SOKAKLARIN DAİMİ DOLAŞANI, BİLENİ ARKADAŞLARIMA BU VESİLEYLE PEŞİME DÜŞEN, BENİMLE AYNI ŞİAR DOĞRULTUSUNDA ŞEHRE BİR ABİ, KARDEŞ, ANNE, BABA EDASIYLA KADIN ERKEK BÜTÜN PERSONELİME BİR YIL BOYUNCA ÖZELLİKLE TEKİRDAĞ’DA ÇOCUKLAR İÇİN, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE İÇİN YAPTIKLARI, GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATARAK, MESAİ GÖZETMEKSİZİN YAPTIKLARI ÇALIŞMA VE ELDE ETTİKLERİ SONUÇ DOLAYISIYLA ÖZELLİKLE SAYIN VALİM VE KIYMETLİ PROTOKOL HUZURUNDA TEKİRDAĞ HALKI HUZURUNDA ONLARA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. TEKİRDAĞ’IN SORUNU DİYE TELAKKİ EDİLEN UYUŞTURUCU KONUSUYLA İLGİLİ BURADA BULUNDUĞUM SÜRE İÇERİSİNDE TAAHHÜT ETTİĞİM HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ. ALDIĞIMIZ ÇOK MESAFE VAR AMA VARMAK İSTEDİĞİMİZ GENÇLİĞİMİZİ KORUMAK, ÇOCUKLARIMIZI BU ŞEYTAN OBASINDAN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN ÇOK DAHA FAZLA FAALİYETE VE DOKUNUŞA İHTİYAÇ VAR" DEDİ.