Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, 18 Ocak 2023 tarihinde eski eşi Ayşenur Akkurt'u bıçaklayarak öldüren tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık R.K, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Duruşmada, maktul Ayşenur Akkurt'un babası Ahmet Akkurt ve taraf avukatı da hazır bulundu. Mahkeme heyeti, mazeret bildiren sanık avukatına daha sonra savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi.
Olayla ilgili detaylara göre, 19 Ocak 2023'te eski eşi R.K. ile yaşayan Ayşenur Akkurt'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, Akkurt'un bıçaklanarak hayatını kaybettiğini belirledi. Ayrıca, bileklerinde kesikler bulunan baygın haldeki R.K. ise sağlık ekiplerince Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavisinin ardından gözaltına alınmıştı.