Tekirdağ'da 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' yıl sonu sergisi gerçekleştirildi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırlanan yıl sonu sergisi ve kapanış töreni, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü fuaye alanında gerçekleştirildi. Açılış protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı ve yıl boyunca ortaya çıkan çalışmalar ziyaretçilere sunuldu.
Sergi ve katılımcılar
Programa Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Protokol üyelerinin birlikte yaptığı açılışın ardından, fuaye alanında sergilenen eserler incelendi ve öğrenciler tarafından hazırlanmış panolar, projeler ile görsel materyaller ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Sergideki çalışmalar ve proje amaçları
Sergide yer alan çalışmalar, öğrencilerin Türk dilinin zenginliğini ve kültürel mirasını yansıtacak şekilde hazırlandı. Proje kapsamında özellikle öğrencilerin kelime hazinesinin geliştirilmesine, dil bilincinin artırılmasına ve atasözleri, deyimler ile Türk edebiyatının önemli eserlerinin tanıtılmasına yönelik etkinlikler öne çıktı.
Değerlendirme ve kapanış
Programda konuşan Dr. Aziz Yeniyol, Proje'nin öğrencilerin ana diline olan ilgisini artırdığına dikkat çekerek, Türkçenin doğru ve etkili kullanımının gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı. Yıl boyunca okullarda düzenlenen etkinlikler, yarışmalar ve çalışmalarla öğrencilerin dil becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Kapanışta projeye katkı sunan öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür edildi; Türkçenin zenginliklerini yaşatmaya yönelik çalışmaların önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde de devam edeceği ifade edildi. Yetkililer, projenin dil bilincinin güçlendirilmesine ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sağladığını, ayrıca öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sunduğunu kaydetti.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" KAPSAMINDA HAZIRLANAN YIL SONU SERGİSİ VE KAPANIŞ TÖRENİ, TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FUAYE ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.