Tekirdağ'da 16.252 öğrencinin uygulamalı trafik eğitimi tamamlandı

Tekirdağ'da Çorlu ve Kapaklı Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 2025-2026 döneminde 16.252 öğrenciye uygulamalı trafik eğitimi verildi; hedef yıl sonuna kadar 20 bin.

Yayın Tarihi: 08.05.2026 14:40
Güncelleme Tarihi: 08.05.2026 14:45

Tekirdağ'da 16.252 öğrencinin uygulamalı trafik eğitimi tamamlandı

Tekirdağ'da uygulamalı trafik eğitimi 16.252 öğrenciye ulaştı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen program kapsamında, Çorlu ve Kapaklı Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda uygulamalı eğitimler devam ediyor. 2025-2026 eğitim öğretim döneminde Kapaklı'da 7.623, Çorlu'da 8.629 öğrenci olmak üzere toplam 16.252 öğrenciye eğitim verildi.

Eğitimin içeriği ve uygulama alanları

Eğitim parklarında gerçek trafik ortamını andıran düzenlemeler ile öğrenciler pratik bilgi ve beceri kazanıyor. Programda; trafik levhaları, trafik ışıkları, yaya geçitleri, kavşak uygulamaları ve bisiklet yolları üzerinden doğrudan deneyim kazandırılmasına önem veriliyor. Bu sahneler, teorik bilginin uygulamayla pekiştirilmesini sağlıyor.

Eğitmen kadrosu ve iş birliği

Eğitimler İlçe Trafik Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli eğitmen personel tarafından gerçekleştiriliyor. Sorumlu kurumlar arasındaki koordinasyon, programın sürekliliği ve güvenliğinin sağlanmasında merkezi rol oynuyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki eğitim parkları, çocukların trafik kurallarını küçük yaştan öğrenmesi hedefiyle planlandı ve işletiliyor.

Hedefler ve beklenen etki

Programın yıl sonuna kadar 20 bine ulaşması planlanıyor. Uygulamalı eğitimlerin amacı; çocuklara trafikte güvenli hareket etme yöntemlerini öğretmek, trafik kurallarına uyum bilincini geliştirmek ve can güvenliği konusunda farkındalığı artırmaktır. Erken yaşta verilen pratik eğitimlerin, trafik kültürünün yerleşmesine ve uzun vadede trafik güvenliğinin artmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Özetle, Tekirdağ'daki proje, kurumlar arası iş birliğiyle geniş öğrenci kitlesine ulaşan ve sahada uygulama odaklı bir yaklaşım benimseyen bir trafik eğitim modeli sunuyor. Sağlanan sayısal veri ve uygulama yöntemleri, programın etkisini ölçmeye ve yaygınlaştırmaya elverişli bir temel oluşturuyor.

TEKİRDAĞ'DA 16 BİN 252 ÖĞRENCİYE UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ.

TEKİRDAĞ'DA 16 BİN 252 ÖĞRENCİYE UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ.

TEKİRDAĞ'DA 16 BİN 252 ÖĞRENCİYE UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.