Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Washington'da önemli görüşmelerde bulundu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Washington'da Dünya Bankası ve IFC yetkilileriyle kritik toplantılar gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 21.04.2024 12:04
Güncelleme Tarihi: 21.04.2024 12:04

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Washington'da önemli görüşmelerde bulundu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'nin başkenti Washington'a giderek, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yetkilileriyle önemli görüşmelerde bulundu.

Karahan'ın Washington'daki temaslarına TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan da eşlik etti. Görüşmede, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Dünya Bankasının Avrupa ve Orta Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Anna Bjerde ile IFC Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Wiebke Schloemer de hazır bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Karahan, IMF ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'na katılarak Türkiye'nin ekonomik politikalarını ve reformlarını uluslararası yatırımcılara anlattı.

22 Nisan'da yapılacak yatırımcı toplantısına da katılacak olan Bakan Şimşek'in, Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve orta vadeli programdaki hedefleri hakkında yatırımcılara bilgi vereceği belirtiliyor. Uzmanlar, yapılan görüşmelerin Türkiye'ye yönelik fon akışını hızlandırması açısından büyük önem taşıdığını vurguluyorlar.