Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TBMM Başkanı yeni anayasa sorularını yanıtladı: Engelleyeceğim diyenler bağırmaya devam etsin!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasaya ilişkin gazetecilerin sorularını dönüş yolunda uçakta yanıtladı.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 15:13
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 15:13

TBMM Başkanı yeni anayasa sorularını yanıtladı: Engelleyeceğim diyenler bağırmaya devam etsin!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili karşı olup engellemek isteyenlere “köşelerinden bağırmaya devam etsin” ifadelerini kullandı. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan ile Kazakistan ziyaretlerinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’deki yeni anayasa gündemine değinen Kurtulmuş, tüm partilerin hem seçim beyannamesi hem de siyasi söylemlerinde yeni anayasa talebi bulunduğunu söylediklerini kaydetti. Sivil, özgürlükçü, kapsayıcı ve daha demokratik bir anayasa yapmanın sorumluluk ve zorunluluk olduğunu öne sürdü. Ayrıca anayasa görüşmelerinde şeffaf ve açık bir süreç yönettiklerini kaydeden Kurtulmuş, süreçten memnun olduğunu da ifade etti. 

Henüz yalnızca ilk temasların gerçekleştirildiğini ve herhangi bir içerik tartışması yapmadan parti ziyareti yaptıklarını kaydeden Kurtulmuş, önce yöntemin belirleneceğini daha sonra tartışmaların gerçekleştirileceğini kaydetti:

"'Ben buna karşıyım, engelleyeceğim' diyene yapacak bir şey yok, onlar da kendi köşelerinden bağırmaya devam etsinler. Aslolan milletin iradesidir, herkes milletin iradesine saygı duyacak." 

Partilerin bir araya gelme ihtimali olduğunu kaydeden Kurtulmuş, bazı çekincelerin demokratik tepkiler olduğunu ifade etti. Hiçbir partinin sürece ilişkin kapıyı kapatmadığını öne sürdü. Ayrıca Meclis'in anayasayı değiştirme hakkı olmadığı görüşünü de kabul etmediklerini ekledi.