DOLAR
42,69 0%
EURO
50,21 0%
ALTIN
5.907,83 -0,01%
BITCOIN
3.729.161,73 -1,75%

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Altıncı Dünya Parlamento Başkanları Konferansı'nda

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 29-31 Temmuz'da İsviçre'de düzenlenecek Altıncı Dünya Parlamento Başkanları Konferansı'na katılacak.

Yayın Tarihi: 28.07.2025 11:19
Güncelleme Tarihi: 28.07.2025 11:19

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Altıncı Dünya Parlamento Başkanları Konferansı'nda

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 29-31 Temmuz tarihlerinde İsviçre'yi ziyaret ederek Altıncı Dünya Parlamento Başkanları Konferansı'na katılacak.

Bu önemli etkinlik, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) tarafından Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirilecek ve parlementolar ile Birleşmiş Milletler'in üst düzey temsilcilerini bir araya getirecek.

Konferansta aşağıdaki başlıklar altında bir dizi panel düzenlenecek:

  • Çalkantılı bir dünyada barış, adalet ve herkes için refah adına parlamenter işbirliği ve çok taraflılık
  • Kutuplaşma ve zorluklar döneminde kadınların ve gençlerin parlamentolara katılımı
  • Huzurlu bir gelecek için yenilik: Çalkantılı bir dünya için yeni çözümler üretmek
  • Dijital geleceğimizi şekillendirmede parlamentoların rolü ne olmalı?

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konferansın açılış oturumunda katılımcılara hitap edecek ve panellere katılacak. Ayrıca, konferans süresince ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Kurtulmuş, PAB Başkanı Tulia Ackson ve PAB Genel Sekreteri Martin Chungong ile Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde bir araya gelecek. Aynı zamanda 152. PAB Genel Kurulu'nun Türkiye'de düzenlenmesine ilişkin imza törenini gerçekleştirecek.

Bunun yanı sıra, Kurtulmuş, İsviçre'nin Zürih şehrinde Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelerek, toplumun beklentilerini dinleme fırsatı bulacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı